Quatre carreteres tarragonines passaran dels 100 quilòmetres per hora a 90

La C-14, la C-37, la C-12 i la C-51 seran les carreteres que veuran modificat el seu límit de velocitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat rebaixarà la velocitat de 100 quilòmetres per hora a 90 a 266 punts de la xarxa viària catalana. La mesura afectarà quatre carreteres de la demarcació de Tarragona: al Camp, la C-14, la C-37 i la C-51; mentre que en l'Àmbit de les Terres de l'Ebre, només quedarà afectada la via C-12.

Els equips de manteniment col·locaran els nous senyals en uns 500 quilòmetres de carreteres convencionals, amb motiu de la modificació del límit màxim de velocitat en aquest tipus de vies; tot plegat una actuació que abastarà una vintena de carreteres de tot Catalunya.

La major part de  les vies afectades són d'un carril per sentit de la circulació i un voral d'un metre i mig d'amplada, a excepció dels trams d'aquestes carreteres que compten amb limitacions específiques de la velocitat; on no s'aplicarà cap canvi.

La DGT rebaixa la velocitat a les carreteres secundàries

La mesura anunciada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, s'emmarca en la iniciativa de la DGT, que el passat mes de setembre del 2018, ja anunciava la seva voluntat de rebaixar el límit de velocitat en les carreteres secundàries de tot l'Estat.

Pere Navarro, nou director de la DGT, justificava la mesura en les dades de víctimes mortals a l'estiu, les quals s'havien produït en un 77% en carreteres secundàries, en bona part, per superar la velocitat permesa.

El límit de velocitat passa a ser de 120 km/h a l'entrada de Tarragona - Via Augusta | Google Maps

Un tram de l'A-7 augmenta el límit de velocitat a 120 km/h

En contraposició a la reducció de velocitat de les carreteres comarcals, el mes passat s'anunciava l'augment del límit de velocitat en un tram de l'A-7, al seu pas per Tarragona.

Concretament, la carretera passarà a tindre un límit de 120 km/h en el tram del Camp del Nàstic a l'entrada de la Móra, en ambdós sentits de la via; uns trams que des de la seva construcció tenien un límit de 100 km/h.