Pla obert de l'N-240 al seu pas per la ciutat de Tarragona

Les carreteres tarragonines registren 11 víctimes mortals en el primer semestre de 2021

El mes de maig va ser el més tràgic, amb set morts en accidents de trànsit

Durant els primers sis mesos del 2021, a les carreteres tarragonines han mort 11 persones, segons ha informat aquest dijous el Servei Català de Trànsit (SCT). Aquesta xifra suposa un important descens de la sinistralitat respecte al 2019, quan en el mateix període de temps es van registrar 23 defuncions. Tot i això, el SCT ha recordat que set de les 11 víctimes mortals es van produir durant el mes de maig.


Les comarques tarragonines amb més accidents mortals en el primer semestre de 2021 són el Baix Camp i el Tarragonès —amb tres— i el Baix Ebre (2). Durant el mes de juny no s'ha registrat cap víctima a les carreteres tarragonines.

Pel que fa a col·lectius vulnerables, entre gener i juny, han mort quatre motoristes, un ciclista i un vianant. 

62 víctimes mortals a tot Catalunya

D'altra banda, pel que fa a tot Catalunya, el SCT ha notificat 62 persones mortes en 59 accidents de trànsit a les carreteres catalanes. Durant el mateix període del 2019 van perdre la vida 82 persones en 79 sinistres mortals en zona interurbana. Les dades d’enguany respecte del 2019 suposen un descens del 24,4% en el nombre de víctimes mortals.

En aquest sentit, gairebé la meitat de les 62 víctimes mortals registrades en aquests primers sis mesos de l’any pertanyen a col·lectius vulnerables, concretament 23 motoristes, cinc vianants i dos ciclistes. Cal destacar especialment el cas de les motocicletes, les quals sumen el 37% del total de morts d’enguany.