Vehicles circulant per una autopista.

Dues de les carreteres més perilloses de Catalunya són a Tarragona

L'informe EuroRAP revela les vies més perilloses de Catalunya

El risc de patir un accident greu o mortal a carreteres catalanes s’ha reduït un 6,1%. Aquesta és la principal conclusió que es desprèn de la 21a edició de l’estudi d’avaluació de carreteres EuroRAP, que ha presentat el RACC i que es fixa en el trienni 2019-2021.

L'informe també indica que durant aquest període els sinistres d’aquestes característiques han disminuït un 8,7% i que la mobilitat global ha baixat un 3%. Tot plegat s'explica per l'impacte de la pandèmia. A banda, l'estudi revela que el perill de patir un sinistre greu o mortal en una carretera convencional és quatre cops més alt que en una carretera desdoblada i que la via més perillosa de Catalunya segueix sent la Rabassada.

Tot i que les dades de l’informe d’enguany d’EuroRAP revelen que els accidents amb morts i ferits greus han passat de 599 a 547 (una reducció del 8,7%), de mitjana, els responsables de l’estudi indiquen que cal tenir en compte el moment circumstancial en què s’ha dut a terme l'estudi i l’impacte que la reducció de la mobilitat provocada per la pandèmia hi ha tingut.

A banda, asseguren que la sinistralitat de l’any 2022 també s’ha vist especialment condicionada per la fi dels peatges a bona part de la xarxa d’autopistes catalanes, fet que ha suposat una redistribució del trànsit dins la xarxa.

Reducció dels accidents mortals

Fins el 30 de novembre, han perdut a la vida a les carreteres catalanes 149 persones en 134 accidents de trànsit, el que es tradueix en un descens del 10,8% respecte del mateix període de l’any 2019.

En aquest sentit, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha posat en valor aquesta xifra, tot i que ha admès que el repte de la Unió Europea de reduir les víctimes mortals a la meitat respecte de l’any 2020 és un esforç «ingent». Així, ha dit que per combatre la sinistralitat «caldrà tenir en compte tots els elements de sistema», que van més enllà de la millora de les infraestructures o les campanyes de sensibilització.

En aquests entit, ha recordat que en els darrers 10 anys les morts a la xarxa viària catalana s’han reduït més d’un 50%. L’any 2010 van perdre la vida 266 persones en accidents de trànsit mentre que el 2020, hi va haver 123 víctimes mortals.

La carretera més perillosa de Tarragona

Malgrat el descens de la perillositat de patir accidents greus, de les dades també se’n desprèn que el 25% de la xarxa viària de Catalunya presenta un risc alt o molt elevat que els conductors pateixin accidents greus o mortals.

A Catalunya, la de la Rabassada ha tornat a situar-se com el tram amb un índex de risc d'accident més alt, donada l’elevada accidentalitat de motos. En el 88% dels accidents amb morts i ferits greus hi participa com a mínim una motocicleta.

Un altre dels punts més conflictius és el tram de la carretera GI-555 entre Sils i Massanes, que ha passat del tercer lloc en l’edició passada al segon en l’edició d’enguany. La segueixen la BV-5001 de Martorelles a Vilanova del Vallès; la BV-5224 de Manlleu a Torelló; la BV-1201 d'Olesa de Montserrat a Castellbisbal; la TV-3146 del Port de Tarragona al Far de Salou; la N-260 de l'N-152 a l'N-1411; la C-63 de Lloret de Mar a Vidreres; la BV-2041 de Gavà a Begues; i la TV-3141 de Cambrils a Reus.

Així, en total, de les deu vies més perilloses cinc són de la província de Barcelona, tres de Girona, dues de Tarragona i cap a Lleida.