Pla general d'una rotllana de nens i nenes que participen al casal d'estiu de la Fundació Pere Tarrés a Torredembarra

Els casals d'estiu a Tarragona tornen amb mesures anti-Covid flexibilitzades

Les xifres d'inscripcions als que organitza la Fundació Pere Tarrés a la demarcació es mantenen respecte a l'any passat

Els casals i colònies d'estiu tornen a partir d'aquesta setmana enmig del context de pandèmia, però amb mesures «més agilitzades» que l'any passat. Així ho ha explicat la directora de la Fundació Pere Tarrés a Tarragona, Montse Vall Colom, que ha afirmat que «els infants porten tot el curs escolar amb aquestes mesures». El nou escenari permet més socialització entre els nens, així com jocs de contacte.

A tot Tarragona, la fundació ofereix aquestes iniciatives en set municipis. Actualment, ja s'han fet més de 2.700 inscripcions, una xifra similar a la de l'any passat. Vall Colom ha insistit que «s'ha fet un esforç molt gran després de mesos de sacrificis en el lleure per no perdre ni una setmana de casals d'estiu».

Entre les activitats que s'ofereixen hi ha propostes esportives, sortides a la platja, piscina o hípica. A tota la demarcació tarragonina, la fundació ha plantejat una setantena d'activitats, tant en casals d'estiu com en colònies. A tot Catalunya, les inscripcions d'aquestes iniciatives s'han elevat fins als 32.000 infants i joves.

Relaxament de mesures, però es manté un protocol conjunt

El context sanitari ha permès el relaxament de moltes mesures, però no ha eliminat el protocol que s'aplica al conjunt de casals. La coordinadora pedagògica de la Fundació Pere Tarrés, Montse Zaragoza, ha explicat que «les entrades i sortides es fan sempre amb mascareta, es demana que els pares es comprometin a prendre la temperatura als fills cada dia a casa abans de venir i un cop arriben, es fa una rentada de mans», ha assenyalat.

En cas de detectar un infant amb simptomatologia Covid, s'avisaria a les administracions sanitàries i s'aplicaria el seu protocol. Segons Vall Colom, es compta amb «l'experiència de l'any passat» i tots els participants han aplicat el mateix protocol durant el curs escolar, fet que facilita el control. D'altra banda, tot i que part dels monitors i monitores ja estan vacunats, fan servir la mascareta en tot moment.

Beques per facilitar la participació

Des de la fundació s'ha posat en marxa la campanya 'Cap infant sense colònies', que vol garantir que tots aquells infants que ho desitgin puguin gaudir de les colònies. De moment, a tot el país ja n'han rebudes 3.479 sol·licituds de beques i han fet una crida a les administracions a unir-s'hi. En aquest sentit, Torredembarra ha obert una línia de subvencions, mentre que els joves d'entre 16 i 18 anys hi puguin participar mitjançant un voluntariat.

El municipi torrenc compta amb tres casals diferents destinats a infants d'entre 3 i 16 anys. Cada setmana està previst que una seixantena d'infants i joves puguin gaudir d'aquestes activitats.