Reis d'Orient a Reus.

Tornen les cavalcades, però amb mascaretes i sense caramels

A la majoria de municipis, ni Ses Majestats ni els patges repartiran caramels a la canalla i, a tots els pobles i ciutats, participants i públic hauran de portar mascareta

Les Cavalcades dels Reis d'Orient tornaran aquesta tarda i vespre als carrers de força pobles i ciutats de la regió de Tarragona. Després que l'any passat no es poguessin celebrar, aquest 2022 ho faran amb restriccions. La més estesa, l'ús de mascareta per part de tots els participants, des de Ses Majestats fins al públic.

En la mateixa línia són força els municipis que també han anunciat que no es llençaran ni repartiran caramels. El motiu és que es volen evitar les concentracions de persones que vagin a recollir-los. Un exemple és Tarragona, on la Cavalcada començarà a les set de la tarda.

Els Reis d'Orient hi arribaran per mar a un quart de set per dirigir-se llavors cap al recorregut de la Cavalcada. Es preveu l'arribada de Ses Majestats a la plaça de la Font a dos quarts de nou del vespre. Serà llavors quan se'ls lliurin les claus de la ciutat i facin el missatge d'arribada a la plaça.

En el cas de Reus, el recorregut de la Cavalcada serà el tradicional i començarà a dos quarts de set. Abans els Reis d'Orient arribaran a la plaça d'Anton Borrell del Parc de Sant Jordi a dos quarts de cinc de la tarda. Entremig visitaran la zona de pediatria de l'Hospital Sant Joan.

Com la resta d'Ajuntaments, el de Reus recorda que el públic ha de portar la mascareta posada i demana que es reparteixi pel recorregut per no aglomerar-se. També demanen que la canalla no baixi de les voreres. A diferència d'altres municipis, a Reus sí que es repartiran caramels, tres tones i mitja, un any més, sense gluten.

Canvis de recorregut al Baix Penedès

Alguns municipis han alterat el recorregut habitual de la Cavalcada. Un exemple és el Vendrell, tot i que no s'ha fet de manera directament relacionada amb les restriccions. També hi haurà canvis a Cunit, en aquest cas per facilitar que no hi hagi aglomeracions entre el públic.

S'hi faran dos recorreguts seguits, el primer dels quals a les sis de la tarda. El que no faran, a causa de la pandèmia, és la parada a l'Ajuntament. També hi haurà canvis a Calafell, on Ses Majestats arribaran a les quatre de la tarda al Port de Segur.

La Cavalcada passarà pel passeig Marítim i pels carrers del Duero, de Gaudí i de Po per acabar novament al Port. Començarà a les set de al tarda als nuclis del poble i de la platja des del Teatre Joan Colet. Es dirigirà cap al nucli del poble abans d'anar cap al passeig de la Unió i cap a la platja.

Pel que fa a l'Arboç, a les dotze del migdia es farà la Cavalcada dels patges i els pregoners reials. Els Reis arribaran a dos quarts de set de la tarda per la rotonda de l'antic camp de futbol municipal.

Enfilaran l'avinguda de Mossèn Cinto Verdaguer cap al carrer de Rafael de Casanovas i seguiran per la rambla de Gener, el passeig Panxita, la Via Augusta i la plaça de Catalunya. La Cavalcada pujarà l'avinguda de Sant Jordi fins al carrer de l'Hospital, novament la rambla de Gener i el carrer Major fins a l'Ajuntament.

Montblanc i Valls canvien el recorregut per motius diferents

Montblanc és un altre dels municipis que recuperarà la Cavalcada dels Reis d'Orient, però en canviarà el recorregut. Ses Majestats arribaran a l'antiga església de Sant Francesc, des d'on començarà un recorregut que s'ha pensat per evitar els carrers estrets. Serà a dos quarts de sis de la tarda i arrancarà per la muralla de Sant Francesc.

Seguirà el carrer de Forès, la muralla de Santa Tecla i els carrers de Francesc Macià, Miquel Alfonso i Major. Arribarà a la plaça de Santa Anna, enfilarà la muralla de Santa Tecla, el carrer de Riber i la plaça Major. Seguirà pels carrers de Sant Marçal, Font del Vall, Xolladors, la muralla de Sant Jordi i acabarà a la plaça de Sant Francesc.

A la capital de l'Alt Camp també hi haurà canvis de recorregut, però no directament motivats per la pandèmia. La preparació de les Festes Decennals de Valls ha provocat alguna variació als carrers habituals. Els Reis d'Orient no arribaran en tren, però sí que començaran la Cavalcada des de l'estació.

Des d'allà es dirigiran fins al Pati amb modificacions al tram final de la Cavalcada habitual. El muntatge de les lluminàries patrimonials al centre històric farà que no se circuli pel carrer de la Cort, sinó per les muralles de Sant Antoni i del Castell. A través del carrer de Jaume Huguet, el seguici acabarà arribant al Pati.