Imatge de la semifinal del premi a Girona celebrada aquesta setmana passada

Cinc tarragonins aspiren a guanyar el ‘màster xef’ dels alumnes catalans de cuina

Són dos joves de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils i tres de l'Escola de Cuina Villa Retiro de Xerta

Cinc alumnes de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils i l'Escola de Cuina Villa Retiro de Xerta aspiren a guanyar el 'màster xef' de les Escoles d'Hostaleria de Catalunya dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un concurs gastronòmic inspirat en el format 'màster xef' que premiarà els millors aperitius i plats que posin en valor l'oli verge extra de Les Borges Blanques.

El jurat ja ha seleccionat els cinc candidats de Tarragona, dels quals un màxim de tres passaran a la fase final que se celebrarà al maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques. Els joves escollits són dos alumnes de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils, Joan Zamorano, per les seves 'migas del abuelo' i César Torrico, amb una 'anguila kabayaki a la catalana', que se sumen a altres tres de l'Escola de Cuina Villa Retiro de Xerta: Guillem García —cua de bou»; Joan Taltavall «terrina de melós—; i Enrique Jorge —peix a baixa temperatura—.

El pròxim 20 d'abril el Palau de Congressos de Tarragona acollirà la tercera de les quatre semifinals dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, mentre que les altres semifinals tindran lloc a Girona, Lleida i Barcelona.

Primera edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa amb un jurat «selecte»

Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques i l'apadrinament dels famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

El jurat està integrat pel mateix Josep Lladonosa, xef del restaurant ‘7 portes’ de Barcelona; els germans Torres, del restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guixols, membre del col·lectiu de ‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya; Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de Les Borges Blanques (Guia Michelin), Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona i la nutricionista Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i vice-directora del StartUB. Aquest «selecte» grup de professionals valorarà aspectes com el sabor, la textura, l'aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.