Imatge d'arxiu del Port de Tarragona

L’Arxiu del Port presenta el llibre guanyador del VIII Premi d’Investigació

El pròxim mes de desembre es decidirà el guanyador de la IX edició del certamen

'Ciutat, Port i Territori. Cartografia històrica de Tarragona (s. XVII-XIX)' és el nom que rep el llibre guanyador de la vuitena edició del reconegut Premi d'Investigació que convoca el Port de Tarragona. El pròxim dimecres 10 de novembre, a les 18:30 hores, amb el Teatret del Serrallo com a escenari, es presentarà el treball guanyador redactat per Patricia Terrado.

Una obra dedicada a la història de Tarragona

El llibre tracta d'un compendi de la cartografia sobre la ciutat tarragonina extreta de diversos arxius d'arreu, presentada en un format molt visual i acompanyada a la vegada de les dades tècniques i la informació necessària per a interpretar-la.

Tarragona sempre ha estat considerat com un indret estratègic important i és per això que hi ha la possibilitat de seguir la seva evolució històrica i els successos transcendents que hi han ocorregut de manera tan detallada.

L'autora de l'escrit guanyador, Patricia Terrado, és doctora en Arqueologia Clàssica i llicenciada en Història per la Universitat Rovira i Virgili. El seu llibre es convertirà en una eina transcendental per aquells que es dediquin a la investigació de la ciutat de Tarragona.

Cal destacar també que l'obra de Terrado forma part de la col·lecció Saturnino Bellido, la nau insígnia de totes les publicacions del Port Tarragona, on es poden trobar totes les obres guanyadores del premi així com monogràfics sobre el Port, el món marítim i la ciutat.

El IX Premi d'Investigació es decidirà al mes de desembre

Actualment es troba en marxa la resolució del IX Premi d'Investigació Port Tarragona 2021, que va tancar el termini de presentació dels treballs el darrer mes d'octubre. Les previsions és que es falli aquesta novena edició durant el mes de desembre. En aquest sentit, cal recordar que el premi es convoca cada dos anys i té una dotació econòmica pel guanyador de 6.000 euros.

La primera edició d'aquest certamen va ser l'any 2004 i el seu objectiu és fomentar la investigació i els estudis sobre el Port de Tarragona. En format projecte de recerca, hi poden optar tots aquells treballs enfocats al camp de les ciències humanes, prioritàriament en l'àmbit de la història, referides al Port de Tarragona o a la seva àrea d'influència.