Foto de família de l'acte de suport al manifest impulsat per la Cambra de Comerç de Tarragona en defensa del projecte Hard Rock

Clam del territori perquè la Generalitat aprovi el pla urbanístic de Hard Rock

Cambres, administracions i agents econòmics donen suport a un manifest impulsat per la Cambra de Comerç de Tarragona que demana accelerar el projecte

La Cambra de Tarragona ha impulsat un manifest per donar suport al projecte de Hard Rock. El text, signat per una quarantena de cambres, administracions públiques i agents econòmics del territori, exigeix al Govern que «acceleri els tràmits administratius per a l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic» per a la reordenació de l'àmbit del CRT de Vila-seca i Salou per implantar el complex d'oci i turisme.

Durant l'acte, que ha comptat una nodrida representació política del territori, els alcaldes de Vila-seca, Pere Segura, i de Salou, Pere Granados, han reclamat a la Generalitat que fixi una data per aprovar el pla director. Segura ha demanat que sigui un projecte «prioritari» per a l'executiu d'Aragonès, mentre que Granados ha tornat a carregar contra ERC, acusant-los de fer «política sectària».

Cal destacar que cap representant de la Generalitat ni de l'equip de govern de Tarragona han fet acte de presència en aquest acte. En aquest sentit, ni l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ni el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, han participat.

La Diputació de Tarragona i els ajuntaments de Reus i Cambrils donen suport al manifest

El manifest de la Cambra de Comerç ha rebut el suport d'una quarantena d'administracions locals com l'Ajuntament de Reus o el de Cambrils, així com la Diputació de Tarragona. A més a més, l'han signat actors econòmics i socials com PIMEC, l'AEQT, el Port de Tarragona o la URV, entre d'altres. El text exigeix al Govern l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic (PDU) per desbloquejar el complex turístic.

En aquest sentit, el manifest també ressalta que Hard Rock «és un projecte estratègic per al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, que comportarà una important inversió i la generació de molts llocs de treball». La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, que ha llegit el manifest, ha assegurat que el macrocomplex d'oci garantirà «la continuïtat d'un model econòmic d'èxit».

Fixar una data per al PDU

Els alcaldes de Vila-seca i de Salou han demanat al Govern que posi una data per aprovar definitivament el PDU. Pere Segura ha recordat que l'Ajuntament de Vila-seca també va fer al·legacions al projecte, però ha insistit a fixar «un horitzó raonable», ja que «d'inversions milionàries com aquestes», el país «no en va sobrant».

El seu homòleg salouenc, Pere Granados, ha estat més dur. «Ja n'hi ha prou d'ambigüitats», ha recriminat el batlle. En aquest sentit, Granados ha lamentat que «aquí no estiguin els representants d'Esquerra Republicana, ja que ells representen, no només al partit, sinó a tot el territori. Això és fer política sectària».

Projecte paralitzat per incompliment de la normativa ambiental

Ara mateix el projecte de Hard Rock està paralitzat després que un informe desfavorable del departament d'Acció Climàtica sobre el nou PDU i el compliment dels requisits ambientals de la zona on s'ha d'ubicar el futur macrocomplex.

Com va advertir Granados la setmana passada, Segura ha confirmat que les reunions entre els americans i el consorci estan aturades, però ha assegurat que els promotors, «abans de continuar redactant el projecte, volen ser coneixedors d'aquests aspectes mediambientals per incorporar-los».