Imatge d'arxiu d'una oficina de Correus

Els clients de Banco Santander ja poden treure diners a les oficines de Correus de Tarragona

Un total de 185 punts d'atenció de la demarcació ja disposen del servei

L'acord signat entre Correus i Banco Santander ja està plenament operatiu i, actualment, 185 oficines de les comarques de Tarragona ja presten els serveis d'ingrés i retirada de diners en efectiu als clients de l'entitat bancària. De la mateixa manera, arreu de l'Estat són un total de 4.675 punts d'atenció ciutadana —2.393 oficines i 2.282 punts d'atenció rural— que ja disposen del servei.

A partir d'aquest moment, els clients del banc poden realitzar les seves operacions bàsiques en les oficines de Correus i els carters poden enviar diners a qualsevol domicili d'Espanya.

Aquesta última opció està integrada en l'aplicació del banc per als clients que la utilitzin; la resta només necessita una targeta bancària de Banco Santander i el document d'identitat per a poder realitzar aquest tipus d'operacions des de qualsevol oficina de Correus.

L'operació serà gratuïta per als clients del banc en les oficines de Correus situades en municipis on l'entitat no té presència física i amb un màxim de dues operacions per mes.

En el 75% dels municipis amb menys de 1.000 habitants on el banc no és present existeix un punt d'atenció de Correus, la qual cosa permetrà a Santander arribar al 66% de la població que fins ara no disposava d'un servei d'efectiu al seu municipi. Aquest model, que ja se segueix amb gran èxit  en altres països com el Regne Unit, permetrà beneficiar-se a una part majoritària de la població que fins ara no tenia accés a aquests serveis. Catalunya, Andalusia, Castella-la Manxa, Extremadura i Castella i Lleó seran les comunitats més beneficiades.

L'acord es va signar el mes de setembre passat de 2020 pel president de Correus, Juan Manuel Serrano, i el conseller delegat de Santander Espanya, Rami Aboukhair, i estava previst posar-lo en marxa durant el primer trimestre d'enguany.