Imatge d'una bombeta encesa penjant del sostre

Més de 2.000 clients sense llum a la demarcació de Tarragona a causa de la tempesta

La caiguda de llamps ha provocat avaries en cables, torres i transformadors

La forta tempesta caiguda durant la tarda i el vespre d'ahir al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre ha provocat importants danys a la demarcació. A les afectacions provocades per l'aigua, amb inundacions, també s'ha vist afectada la xarxa elèctrica, amb diversos municipis del territori que a hores d'ara encara no tenen llum.

En aquest sentit, segons ha explicat el 'Diari de Tarragona', citant fonts d'Endesa, hi hauria uns 2.600 clients afectats per la falta de subministrament elèctric. Un dels principals problemes es concentra a Tarragona, on un llamp va espatllar un transformador ubicat a la zona de la Vall de l'Arrabassada, que s'està substituint.

Aquesta avaria també provoca afectacions en el subministrament elèctric a la Pobla de Montornès. A Vila-seca, una torre de llum es va veure afectada per la caiguda d'un llamp, però els tècnics encara no han pogut accedir perquè el terreny està impracticable.

Un cable caigut provoca afectacions al Priorat i a la Conca de Barberà

Pel que fa a les comarques interiors, també hi ha clients sense llum als municipis de Vallclara, Ulldemolins, Vilanova de Prades, Capafonts, Cornudella de Montsant i Pradell de la Teixeta. L'avaria es troba entre Vallclara i Ulldemolins, després que un cable hagi caigut a casa de la tempesta.

Segons ha explicat el 'Diari de Tarragona', Endesa ha mobilitzat una trentena de tècnics per arreglar les avaries, alhora que ha habilitat vuit grups electrògens a tot el territori per tal de minimitzar les afectacions.