La nova flota de vehicles sostenibles del Port de Tarragona

Els treballadors de l'APT esclaten i convoquen tres protestes: «al límit»

Es denunciarà la precarietat laboral que pateixen | També exigeixen la dimissió del president de port tarragoní

Els treballadors de l'Autoritat Portuària de Tarragona han esclatat. El comitè d'empresa va celebrar una assemblea el passat dilluns on es va acordar convocar diverses jornades de mobilitzacions per denunciar la situació de precarietat laboral que pateixen. 

Una vuitantena de persones van assistir a l'esdeveniment dels treballadors i ja s'ha confirmat la data de la reta de mobilitzacions. La primera d'elles serà aquest divendres, 3 de juny, coincidint amb la cloenda de les Jornades TIC de Ciberseguretat, organitzades pel port tarragoní. Les altres dues estan previstes per al 9 i 16 de juny.

Així doncs, a les 12.30 hores, els treballadors de l'APT es concentraran al Tinglado 1  del Moll de Costa per protestar. A més, en aquest acte s'espera que assisteixi el president de Puertos del Estado, fet que visibilitzarà la situació.

Els treballadors del Port de Tarragona han assegurat en un comunicat que la situació ha arribat «al límit». En aquest sentit, denuncien que hi ha una manca de personal que es repeteix a la majoria de departaments de l'APT.

A més, també hi sumen que hi ha una gran falta de promoció interna i la pèrdua del 5% del salari en els últims anys. Un altre greuge que pateixen els treballadors és la manca de resolució del III Conveni Col·lectiu del sector, que es va aprovar l'any 2019 i encara no s'ha començat a aplicar.

Per tot plegat, després de celebrar l'assemblea de treballadors, des del comitè han demanat la dimissió del president del port, Josep Maria Cruset, a qui responsabilitzen de situació de precarietat de la plantilla de l'Autoritat Portuària de Tarragona.