Imatge del secretari general d'UGT Tarragona, Joan Llort, i de la secretària general de CCOO Tarragona, Mercè Puig

UGT i CCOO es concentraran a TGN l'1 de maig per reconèixer la feina dels treballadors durant la pandèmia

Els sindicats alerten que els ERTO s'estan començant a convertir en ERO

UGT i CCOO es concentraran el pròxim 1 de maig a Tarragona per fer un «reconeixement» a les persones que han treballat durant la pandèmia. Sota el lema 'El país està en deute amb els treballadors', els sindicats reclamaran també que el govern central faci efectiu el compromís d'incrementar el Salari Mínim Interprofessional i de derogar la reforma laboral. A més, també reclamaran la derogació de la reforma de les pensions. Amb tot, els secretaris generals d'UGT i CCOO a Tarragona, Joan Llort i Mercè Puig, han alertat aquest dijous que algunes empreses del Camp de Tarragona ja estan començant a substituir els ERTO per ERO, que suposen acomiadaments. Una tendència, han afirmat, que aviat anirà a l'alça amb pimes del sector serveis.

Llort ha valorat positivament l'existència de l'Ingrés Mínim Vital, però ha lamentat que «els tràmits són molt farragosos» i ha demanat canviar el sistema de sol·licituds i fer-lo «molt més àgil». Una altra reivindicació dels sindicats per l'1 de maig serà la derogació de la llei mordassa, que «priva llibertats» a la ciutadania.

Per la seva banda, Mercè Puig ha assegurat que «cal una política industrial al territori i al país» i ha apuntat que és necessari que «la precarietat de la indústria desaparegui». En aquest sentit, ha posat en relleu la situació de molts joves, que han de marxar del Camp de Tarragona tot i estar «molt preparats». A nivell de serveis públics, ha posat de manifest la falta de docents i sanitaris.

La concentració serà estàtica per garantir les mesures de seguretat i es farà al tram central de la Rambla Nova a les onze del matí.