Metges protestant.

La Mesa Sindical de Sanitat convoca una protesta als hospitals de Reus i Tarragona per dimecres

El Sant Joan i Joan XXIII, els dos punts de la concentració | Els organitzadors carreguen contra «el saquejament del sistema de salut i de serveis»

«La salut  no pot ser un privilegi, i creiem que és el moment de defensar el nostre sistema sanitari i de serveis». Sota aquesta premissa, la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya —òrgan format per sis sindicats diferents— ha anunciat una jornada de concentracions i protestes arreu del país per al pròxim dimecres 10 de març. A les comarques de Tarragona, les convocatòries sindicals estan previstes a les portes dels hospitals Joan XXIII (a les 11.00 hores) i Sant Joan de Reus (14.00 hores).

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Des de l'organització ha fet una crida pública a sumar-se a les protestes  «a totes les organitzacions en defensa de la salut pública», i han volgut destacar que «ja fa un any de l'inici d'una pandèmia  que ha deixat al descobert les mancances ja conegudes del nostre sistema sanitari i de serveis». Els sanitaris  que encapçalen la protesta asseguren que «estem fartes» després de «portar anys deixant-nos la salut per intentar minimitzar el saquejament  del sistema de salut i de serveis» arreu del país.

La Mesa Sindical de la Sanitat  de Catalunya està formada pels sindicats CGT, USOC, CATAC, PSI Lluitem!, COS i Infermeres de Catalunya. La protesta serà general en altres centres sanitaris del país per exigir revertir unes mancances  en el sector «que afecten greument als treballadors i als usuaris» del sistema de salut.