Una persona mirant l'exposició 'Between the Lines' al Tinglado 2 del Port de Tarragona

El Port de Tarragona uneix art i música en una vetllada única al Tinglado 2

L'esdeveniment, emmarcat del Festival Internacional Dixieland, serà el 30 d'abril a les 19 hores

L'exposició 'Between the Lines' del Tinglado 2 estarà acompanyada de música aquest dissabte 30 d'abril. El Port de Tarragona ha programat un concert, d'entrada lliure, del grup Keystone Cops que crearà un ambient musical inspirat en la mateixa exposició.

'Between the Lines' es va inaugurar el passat dijous i estarà exposada al Tinglado 2 fins al 19 de juny. Es tracta d'una mostra de l'artista americà resident a Tarragona des de fa 22 anys, Jeffrey James White.

El concert unirà aquests vessants, la música i l'art gràfic, a partir de les obres de White, que es connecten per un nexe en comú: el de la creació a partir de la destrucció.  

Jeffrey James White, a més de ser l'autor de l'exposició, és un dels integrants del grup Keystone Cops. I seran els encarregats de transformar la pintura en melodies al Tinglado 2 perquè el públic gaudeixi d'una vetllada original i artística a la vora del mar.

Els dos esdeveniments culturals estan emmarcats dins de la programació del Festival Internacional DixieLand que se celebra a Tarragona del 30 d’abril a 15 de maig.

L'exposició 'Between the Lines'

La cultura artística és una de les línies de servei a la ciutat per al Port de Tarragona. Un fet que conforma un ferm compromís pel territori i per la promoció de la cultura artística a la ciutat. 

Una exposició que estarà oberta fins al 19 de juny en horari de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores. Els diumenges i festius també ho estarà d'11 a 14 hores. 

A 'Between the Lines', White es deixa portar per la intuïció i aconsegueix unes coordenades universals que fan de pont entre el món orgànic i la geometria. Unes energies que canalitzen en imatges que defineixen força bé la seva obra.

Capes superposades al fons de l’obra, els estrats o els rastres que resten mentre es crea a través de la destrucció, elements que es veuen i no es veuen, però que són alhora el producte de diferents temps, espais i energies.

Segons White, aquí és on rau la comunicació de l’escriptura visual, en la densitat d’una fugida que es fa visible entre els diferents elements d’una composició.

Les diferents obres de White, es relacionen entre si per un nexe en comú: el de la creació a partir de la destrucció. Tensió, ambigüitat, colors vibrants, formes orgàniques i geomètriques constitueixen el palimpsest del seu artífex; combinacions que revelen un caos simplificat en el qual la violència i l'harmonia conviuen en equilibri.