Imatge de dos vaixells de contenidors al Moll d'Andalusia del Port de Tarragona

El conflicte amb els estibadors al Port de Tarragona puja de to: crida al «diàleg»

Reclamen a la plantilla que no alenteixin la descarrega de les mercaderies i actuïn de «bona fe»

Puja la tensió entre el col·lectiu d'estibadors després que s'anunciés l'aplicació de la nova normativa. El Centro Portuario de Empleo (CPE) ESTarraco era fins fa pocs dies la societat formada per les empreses estibadores. A conseqüència d'una normativa aprovada per la Unió Europea, es va acordar dissoldre aquesta societat i que els estibadors passessin a formar part de les diverses empreses, en aquest cas del Port de Tarragona.

Es feia públic la setmana passada amb un comunicat d'ESTarraco en què s'assegurava que tots els treballadors mantindrien sou i condicions, però sembla que el col·lectiu no estaria d'acord i ja hi ha retards en la descàrrega de vaixells al port tarragoní.

Davant d'aquesta situació, ESTarraco ha decidit fer un nou comunicat per fer una crida al diàleg i continuar negociant la subrogació dels treballadors del Port de Tarragona.

L'empresariat assegura que els empleats estan descarregant les mercaderies més lentament per denunciar que no estan d'acord amb el procés per adaptar-se a la normativa de la Unió Europea per liberalitzar la professió als ports de l'Estat. 

«No entenem que la seva resposta a l'oferta de mantenir la feina i les condicions laborals i salarials sigui reduir en un terç la productivitat de les operacions», denuncien en un comunicat. Per això, el CPE insta a negociar de «bona fe» a la plantilla i els demana que abandonin les accions de «pressió encobertes».

L'empresa també ha recordat que a partir del dimecres 14 de setembre hi haurà obert un «període legal de consultes», pel que demanen al col·lectiu d'estibadors que aturin «accions encobertes de pressió» que «semblen anar enfocades a condicionar prèviament el procés, utilitzant perjudicis sobre tercers». De fet, al comunicat ESTarraco assegura que «estan en el seu dret constitucional de pressionar mitjançant una vaga, però ho han de fer legalment», és a dir «sotmetent-se als serveis mínims que dictamini l'autoritat competent».