Lucena

Aena es compromet a connectar Aeroport de Reus i la futura estació intermodal

El president d'Aena sosté que l'aeroport de Reus no incrementarà el seu tràfic fins que el Prat no arribi al límit de capacitat

El president d'Aena, Maurici Lucena, ha afirmat aquest dimecres que l'aeroport de Reus no incrementarà considerablement el seu tràfic de passatgers fins que el Prat no arribi al límit de la seva capacitat i això faci que les aerolínies derivin part de la seva activitat a la Costa Daurada.

Lucena ha afegit que el desenvolupament del complex de Hard Rock i la nova estació intermodal ferroviària que s'ha de construir a Vila-seca també ajudarien a incrementar les operacions a la infraestructura reusenca. Respecte a l'estació intermodal, Lucena s'ha compromès a desenvolupar «una connexió ràpida amb l'aeroport» que cobreixi la distància en set minuts, si bé no ha concretat com seria.

Lucena ha indicat que el volum de passatgers que han passat per l'aeroport de Reus aquest estiu s'ha «acostat» a les xifres del 2019. Tot i això ha reconegut que a llarg termini el creixement passa principalment perquè l'aeroport del Prat arribi al límit de la seva capacitat i això faci que les aerolínies traslladin rutes a Reus.

El creixement de l'aeroport de Reus, lligat al Prat

«Això afavorirà obrir línies punt a punt i algunes destinacions que ara s'operen a Barcelona, les operaran a Reus» ha afirmat. «Això per Reus és molt bona notícia», ha afegit. Amb tot, ha apuntat que la infraestructura tornarà a estar a prop del milió de passatgers aquest 2022, però lluny del seu màxim de capacitat, que ha fixat en 2,5 milions.

Per Lucena, els altres dos factors que poden contribuir a incrementar el trànsit d'avions a Reus són el desenvolupament del complex d'oci de Hard Rock a Salou i Vila-seca, i la posada en funcionament de l'estació ferroviària intermodal, també al terme de Vila-seca. En aquesta qüestió, el president d'Aena s'ha compromès «al desenvolupament d'una connexió ràpida per als passatgers entre l'estació i l'aeroport».

De tota manera, ha reconegut que encara és aviat per concretar si l'enllaç serà mitjançant autobusos llançadora, el futur tren-tramvia del Camp de Tarragona o altres sistemes. «Ho hem d'analitzar però ho desenvoluparem», ha remarcat i ha comentat que Aena és la primera interessada en que la connexió es produeixi.

L'alcalde de Reus demana una reunió de la taula de l'aeroport

Pel que fa a l'ampliació del Prat, ha lamentat que si de moment no ha tirat endavant ha estat únicament per la negativa de la Generalitat. Lucena ha fet aquestes afirmacions en el marc de la trobada vermut que ha organitzat aquest dimecres la Cambra de Comerç de Reus.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, també ha estat present a la trobada i ha proposat que la futura estació intermodal es denomini Estació de Vila-seca-Aeroport de Reus. També ha demanat a la Generalitat de Catalunya la convocatòria urgent de la taula de treball l’aeroport, on segons ha assegurat, s'hauria de parlar sobre futures bases de companyies àeries a Reus i accions de promoció de l'aeroport reusenc.