El peatge de l'autopista C-32, al seu pas pel Maresme, l'1 d'octubre de 2020

El Consell de Ministres allibera els peatges de les autopistes AP-7 i AP-2 a partir de l'1 de setembre

L'executiu no renovarà les concessions privades i es farà càrrec dels serveis | Les vies podrien ser d'ús gratuït

Ja és ferm: el Consell de Ministres ha decidit que no renovarà les concessions privades per als serveis d'autopistes que expiren el pròxim 31 d'agost i ja ha autoritzat aquest dimarts la licitació de cinc contractes per a la conservació i explotació de l'AP-2 i l'AP-7 a Catalunya. Això vol dir que, a partir d'aquell moment, serà l'Estat qui se'n faci càrrec i el propi Ministeri de Transports contractarà els serveis de conservació i explotació per als cinc sectors de les vies que hi ha a Catalunya  per un valor conjunt de 541 milions d'euros.

La principal conseqüència és que quedaran alliberats els peatges  actuals dels trams afectats, i les vies podrien passar a ser d'ús gratuït  a partir del mateix dia 1 de setembre si la nova administració no posa un sistema de pagament  addicional. En total, les autopistes de peatge de l'AP-2 i l'AP-7 sumen  375 quilòmetres, que seran gestionats pel Ministeri dirigit pel socialista José Luis Ábalos.

Els sectors que surten a licitació  són a Girona (tram La Jonquera - Vidreres de l'AP-7 amb les àrees de servei de La Jonquera, Empordà i Gironès), a Tarragona  (trams de l'AP-2 amb l'àrea de servei de Montblanc i l'AP-7 amb les de Penedès, Mèdol i Altcamp) i a Lleida (tram de l'AP-2 des del límit amb Osca fins al límit amb la demarcació de Tarragona  i les àrees de Lleida i Garrigues). També dos sectors més a Barcelona de l'AP-7, un que inclou les àrees de servei de La Selva, Montseny i Vallès i un altre que inclou la B-30 i les àrees de servei de Bellaterra i Porta de Barcelona.