Dipòsits de grans dimensions del CAT

El CAT referma el seu compromís amb el Medi Ambient a través de diferents mesures sostenibles

El 5 de juny es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient

Molt s'ha parlat en els últims anys sobre el Medi Ambient  arreu del planeta i és que estem esgotant a poc a poc les seves reserves naturals. Per sort, cada vegada són més les empreses que s'han conscienciat de la importància que té actuar aviat i de la manera més sostenible  possible per a poder millorar les condicions climàtiques en les quals vivim.

Com cada any, el 5 de juny es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient, amb motiu d'aquesta data tan assenyalada el Consorci d’Aigües de Tarragona, en què una de les àrees estratègiques d’acció és precisament el Medi Ambient, vol consolidar el seu compromís  amb el benestar del planeta, seguint implantant mesures enfocades a la millora de la sostenibilitat.

Renovació de la flota elèctrica i instal·lació de carregadors elèctrics

Per una banda el Consorci  continua la renovació dels vehicles cap a una flota elèctrica. A hores d’ara ja hi ha una onzena de vehicles elèctrics i tres híbrids endollables que formen part de la flota activa. La resta de la flota, fins arribar a la seva totalitat, 36 unitats, s’aniran renovant fins l’any 2021 que és quan es preveu que tota la flota de vehicles sigui amb motor elèctric 100%, tret d’alguns que per les seves prestacions hagin de ser amb motor híbrid.

En aquest sentit, per poder garantir un bon funcionament de la flota, el  CAT  ha instal·lat un total de 36 carregadors elèctrics arreu de la demarcació i té previst instal·lar-ne 6 més durant aquest any. El desplegament d’aquests carregadors està basat en un estudi que permet cobrir els desplaçaments habituals per tota l’àrea d’influència del CAT.  La instal·lació d’aquesta segona fase de carregadors, un total de 26, ha estat parcialment finançada amb el Programa de Incentivos a la Movilidad Eficiente y Sostenible, MOVES, una ajuda del Ministeri per la Transició Ecològica i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.  

Dipòsits de grans dimensions del CAT
El CAT té previst cosntruir dipòsits de grans dimensions tindran instal·lats a les seves cobertes plantes fotovoltaiques. | CAT

 

Instal·lació de més parcs fotovoltaics i contractació d’energia verda

D’altra banda, el  CAT i dins del seu Pla Estratègic 2018-2021, té previst construir tres dipòsits de regulació ubicats al Vendrell, Cunit i Vila-seca per tenir major autonomia i capacitat d’abastament als consorciats. Aquests dipòsits de grans dimensions tindran instal·lats a les seves cobertes  plantes fotovoltaiques. El dipòsit del Vendrell està actualment en procés de licitació de l’obra. Els altres dos es troben en fase de redacció de projecte. Actualment el Consorci  disposa de tres plantes fotovoltaiques en règim de cessió d’ús de superfície als dipòsits de les instal·lacions de Constantí, Perafort i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. La producció d’energia en aquestes instal·lacions des de l’any 2013, quan van entrar en funcionament, fins a finals d’abril de 2020, és de 8.626.442 kWh amb un estalvi d’emissions de CO2  de 2.682 tones.

Per últim, en el marc d’accions de millora de la sostenibilitat, el CAT  està elaborant un plec de licitació de subminsitrament d’energia verda  pel període 2022-2026 mitjançant la fórmula de PPA (Purchase Price Agreement), on encara es potenciarà més la compra d’energia verda amb la voluntat d’arribar al 100%.