Imatge d'una infraestructura del Consorci d'Aigües de Tarragona

El CAT aprova un pressupost de 38 MEUR per al 2021, amb 15 MEUR en inversions

La tarifa mitjana de consum baixa per setè any consecutiu en un 3,34%

L'assemblea general del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha aprovat aquest dimarts els pressupostos de 2021 per un import de 38,53 milions d'euros. Els comptes preveuen una inversió de 14,9 milions d'euros en projectes per millorar la capacitat de regulació, la seguretat, la qualitat de l'aigua i garantir el subministrament. Es preveu, entre d'altres, millorar la seguretat de les instal·lacions del CAT i soterrar diferents trams aeris de la conducció (7,2 MEUR) o la constricció d'un dipòsit regulador a la urbanització Coto del Rei del Vendrell (4,1 MEUR). El preu de la tarifa mitjana d'aigua consumida baixa per setè any consecutiu. Serà de 0,5243 euros per metre cúbic, una reducció del 3,34%.

L'assemblea general del CAT s'ha celebrat aquest dimarts telemàticament. Els pressupostos de 2021 s'han aprovat per un import de 38.538.850 euros, dels quals 14,9 milions d'euros es destinaran a inversions. Els projectes més rellevants són la construcció d'un dipòsit regulador a la urbanització Coto del Rei del Vendrell (Baix Penedès) per millorar la capacitat de regulació i la millora de la garantia de subministrament al subsistema del Tarragonès i Baix Penedès. El projecte està valorat en 4,1 milions d'euros.

D'altra banda, es faran millores en seguretat física i lògica a les instal·lacions del CAT i se soterraran diferents trams aeris de la conducció per un valor de 7,2 milions d'euros. També es millorarà la qualitat de l'aigua amb un projecte per minimitzar els riscos microbiològics que es puguin produir en el procés de potabilització, irradiant l'aigua amb llum ultraviolada, un projecte per valor de 3,6 milions d'euros.

Pel que fa al preu de 0,5243 euros per metre cúbic de la tarifa mitjana d'aigua consumida, el 48% correspon a les despeses d'explotació (fixes i variables) i el 38% als cànons (cànon de derivació i cànon de regants, estipulats a la Llei 18/81). La tarifa varia en relació amb cada consorciat en funció de diversos aspectes com són el consum, l'estacionalitat de la dotació i l'antiguitat.

En l'assemblea s'ha informat del conveni signat a l'agost entre el CAT i l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) per fer arribar l'aigua del Consorci al municipi, a través d'un nou ramal que connectarà les instal·lacions de Montblanc fins al dipòsit de l'Espluga.