Pla general de la col·locació dels caixons de formigó a Tarragona

La construcció de la futura terminal de creuers de Tarragona avança a bon ritme

Ja s'han fabricat més de la meitat dels caixons de formigó | Les obres haurien d'acabar a finals de 2021

El Port de Tarragona segueix avançant en la construcció de la futura terminal de creuers al Moll de Balears. L'Autoritat Portuària ha fet públic que ja ha aconseguit fabricar sis dels onze grans caixons  de formigó que calen per fer els fonaments de la terminal. El ritme de fabricació és d'un gran caixó a la setmana, i es van instal·lant de forma simultània a mesura que es van construint. Tot avança segons els terminis previstos i els treballs haurien d'acabar a finals de 2021.

La col·locació d'aquests caixons en posició suposa la base del futur moll, i per dur a terme aquesta fase de les obres calen vora 50 treballadors que treballen, a torns, les vint-i-quatre hores del dia. Cada caixó  supera els 40 metres d'eslora, frega els 17 de mànega i en fa 21 d'alçada. L'objectiu de l'obra és apuntalar una bona temporada de creuers  de cara a l'any 2021, donat que permetrà atracar vaixells de forma simultània i rebre creuers més grans dels que l'actual terminal  podia acollir.

El Port de Tarragona ja pensa en l'any vinent i dóna per acabada la temporada de creuers 2020, anul·lada per la pandèmia  de la Covid-19. De cara al pròxim curs, avancen, ja s'està rebent un ritme de reserves  registrades similar al de l'any 2019, un curs especialment exitós en aquest camp a Tarragona. Les obres segueixen en marxa i el  futur moll avança a bon ritme.