Pla general de l'accés a la planta de Covestro a Tarragona

Covestro invertirà 200 milions d'euros en una nova planta de clor a Tarragona

La multinacional preveu la creació de 40 nous llocs de treball

La multinacional química alemanya Covestro ha anunciat aquest dijous que invertirà 200 milions d'euros en una nova planta de clor a Tarragona, que suposarà la creació de 40 nous llocs de treball. L'empresa preveu que les instal·lacions comencin a funcionar en la segona meitat del 2022. A més, la química alemanya destinarà 25 milions d'euros a la planta de Barcelona durant els anys 2021 i 2022 en diferents projectes, tots ells relacionats amb la sostenibilitat i la plena circularitat.

Aquesta ampliació a la planta barcelonina crearà una desena de nous llocs de treball operatius i tècnics qualificats, tant directes com indirectes, fet que suposa un augment del 15% de la plantilla.

Millores a les instal·lacions del Port de Tarragona arran de l'entrada en el mercat de la sosa càustica

La companyia alemanya també ha anunciat la seva recent entrada en el mercat de la sosa càustica a Espanya. Fins al moment, Covestro ha preparat les instal·lacions logístiques adequades al Port de Tarragona per assegurar el subministrament d'aquesta matèria als seus clients.

D'aquesta manera, Covestro redobla l'esforç per Catalunya després d'adquirir el negoci de Resinas y Materiales Funcionales de l'empresa holandesa Royal DSM aquest abril. En el comunicat, responsable de tecnologia de la multinacional, Klaus Schäfer, ha assegurat que l'Estat és «un mercat estratègic per a Covestro».