Un grup d'emprenedors

Fundació Repsol obre la 10a convocatòria del 'Fons d'Emprenedors'

La convocatòria dona suport a les 'startups' amb projectes transició energètica més sostenible | Fins a 120.000 euros per les empreses guanyadores | Es pot participar fins al 3 de març

Fundació Repsol, un any més, posa en marxa la convocatòria del seu Fons d'Emprenedors, un programa d'acceleració per donar suport a 'startups' que ofereixin solucions innovadores en els àmbits de les tecnologies de baixes emissions, l'economia circular i la digitalització de la indústria energètica. En aquest sentit, els emprenedors que vulguin participar en aquesta desena convocatòria podran presentar els seus projectes fins al 3 de març de 2021, a través d'un formulari a fundacionrepsol.com.

Aquesta iniciativa dona suport cada any entre sis i vuit empreses en fase precomercial. Se'ls dona l'impuls que necessiten per convertir-se en realitats de mercat en el mínim temps possible. Tots els projectes tenen en comú que estan realitzant innovacions  que contribueixen a una transició energètica més sostenible.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els projectes seleccionats rebran fins a 120.000 euros durant un any, a més d'assessorament per part d'un equip de mentors experts que els acompanyarà durant l'etapa d'acceleració de l'empresa. Les 'startups' podran testar els prototips, quan sigui possible, a instal·lacions industrials i desenvolupar pilots en col·laboració amb els professionals de Repsol. Aquest procés té una durada d'un any amb inici el setembre de 2021.

La convocatòria de Fundació Repsol és de caràcter internacional i, en concret, va dirigida a petites i mitjanes empreses de base tecnològica en fase precomercial que treballin solucions innovadores en diversos àmbits com tecnologies d'energia de baix carboni i economia circular; biotecnologia per a solucions energètiques sostenibles; productes i serveis basats en mobilitat avançada i renovables; tecnologies digitals per a optimització d'actius a la indústria energètica; i solucions nanotecnològiques per a optimització d'actius a la indústria energètica i millora de propietats dels productes. Les empreses interessades poden trobar les bases legals de la convocatòria la web de Fundació Repsol.

Compromís amb la innovació per a la transició energètica

El Fons d'Emprenedors s'emmarca en l'estratègia de Fundació Repsol en transició energètica i societat, i respon a l'aposta de Repsol  i la seva Fundació per la innovació  i la tecnologia  com a claus per mitigar el canvi climàtic. A través de la seva acceleradora, Fundación busca donar suport de manera eficaç als emprenedors que contribueixen amb les seves innovacions a una transició energètica més sostenible.

Des de la seva posada en marxa el 2011, són ja un total de 60 les 'startups' accelerades. Així mateix, aquestes empreses han obtingut més de 90 milions d'euros entre finançament públic i privat, han generat 330 nous llocs de treball i han aconseguit una taxa de supervivència d'un 76%, especialment elevada en el sector industrial.