Dos sanitaris a un hospital

La covid-19 segueix creixent a Tarragona amb un repunt de gairebé 3.000 nous contagis

Hi ha 167 pacients ingressats als hospitals i 8 a les UCI

La covid-19 ha passat en un segon pla de la societat, però no ha desaparegut de les nostres vides. Els casos d'aquest virus van en augment i les xifres són més elevades cada dia que passa, tot i que amb un efecte més lleu que en altres onades.

Les comarques de Tarragona no es queden enrere i es van sumant contagis cada setmana. En l'última setmana, entre el 27 de juny i el 3 de juliol, la demarcació tarragonina ha sumat 2.956 positius. D'aquests, 2.215 s'han detectat al Camp de Tarragona i 741 a les Terres de l'Ebre.

I aquests són només els casos que s'han notificat al Departament de Salut, ja que no totes les persones que donen positiu alerten del seu cas o, fins i tot, no s'han arribat a fer una PCR o test d'antígens.

En aquesta última setmana, s'han notificat dues defuncions per aquesta malaltia. A més, totes dues s'han produït al Camp de Tarragona, mentre a les Terres de l'Ebre no se n'ha notificat cap.

On es nota més l'augment de casos de coronavirus és als hospitals del territori. Aquesta setmana s'ha arribat als 167 pacients ingressats, dels quals 128 són al Camp de Tarragona i 39 a les Terres de l'Ebre. 

A les Unitats de Cures Intensives (UCI), segons les dades de Salut del 26 de juny, hi ha un total de 8 persones ingressades, 6 al Camp de Tarragona i 2 a les comarques ebrenques.

La covid-19 a Catalunya

Salut ha declarat 377 ingressats més per covid-19, el que suposa un total de 2.139 hospitalitzats. Aquestes són dades referents al període entre el 27 de juny i el 3 de juliol. Hi ha 5 persones més en estat crític, amb un global de 51, i 41 morts declarats la darrera setmana (39 majors de 60 anys).

El nombre de defuncions de la setmana anterior, la del 20 al 26 de juny, ja puja a 107. La nova web, però, no proporciona l’acumulat de defuncions ni tampoc de casos.

Pel que fa als positius diagnosticats per l’Atenció Primària, se n’informa de 38.273 més en una setmana, el que suposa 9.798 més que en el període anterior. Amb aquestes magnituds, la taxa de casos per 100.000 habitants arriba als 414.