L'aigua a tocar del passeig marítim de la platja Llarga de Roda de Berà.

Costes confirma aportacions extraordinàries de sorra a diverses platges tarragonines

El Ministeri per a la Transició Ecològica invertirà 1,5 milions d'euros per a la millora de les platges

El Servei Provincial de Costes ha confirmat que es farà una aportació extraordinària de sorra a diverses platges de la Costa Daurada. Serà una actuació que es farà abans de començar la temporada estiuenca en aquelles platges més afectades pels temporals de l'abril. El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic invertirà 1,5 milions d'euros en aquestes actuacions.

De moment ja s'ha regenerat la platja Llarga de Tarragona, i la setmana vinent es farà el mateix amb les del Miracle i l'Arrabassada. Les altres aportacions confirmades per Costes seran a les platges del Francàs (el Vendrell), Segur de Calafell, Altafulla o el tram nord de la platja Llarga de Roda. També en sectors de la platja Llarga de Salou, a la Sant Pere de Cambrils, i en trams de les de Mont-roig, l'Hospitalet de l'Infant i l'Ametlla de Mar.

Platges molt afectades pels temporals de la primavera

Són platges que han patit una important erosió els últims mesos, fins al punt que en alguns trams fins i tot han desaparegut. Les conseqüències més greus d'això es van viure a Altafulla, on es va enfonsar la terrassa d'un restaurant que estava sobre la sorra. Aquest fet també va motivar una moció de censura que va comportar un canvi de govern.

No és l'única platja tarragonina, però, que es troba en una situació límit. L'erosió del litoral ha accelerat el debat sobre la decontrucció d'elements urbanístics que estan a prop de les platges. Tot i que Costes no és partidari els últims anys de fer grans aportacions de sorra, la situació d'enguany ha fet variar la seva postura.

A la partida anual de 230.000 euros que es destinen a aquestes actuacions, s'hi han acabat afegit 1,3 milions. Seran per a obres d'emergències proposades per Costes en aquelles platges més afectades. Les actuacions es duran a terme abans que comenci la temporada d'estiu.