Imatge de la roda de premsa de presentació de la Campanya de Joguines de Creu Roja Joventut

Creu Roja Joventut presenta la 30a Campanya de Joguines a la demarcació de Tarragona

L'objectiu de l'entitat és recollir 8.000 joguines i jocs per atendre 2.500 infants a les comarques tarragonines

La Creu Roja Joventut ha presentat els principals actes de la 30a Campanya de Joguines 'Els Seus Drets En Joc' a la demarcació de Tarragona, que es duran a terme durant el mes de desembre i fins al 3 de gener, quan acabarà la recollida. L’objectiu d’enguany és arribar a la xifra de 8.000 joguines i jocs nous, no bèl·lics i no sexistes recollits a la província, per poder arribar a més de 2.500 nens, nenes i joves en situació de vulnerabilitat.

La Campanya de Joguines de Creu Roja Joventut s’emmarca dins del projecte 'La Joguina Educativa', que té per finalitat sensibilitzar sobre la importància del joc i la joguina en l’etapa infantil. Aquest projecte es basa en l’article 31 de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de la Infància, on es reconeix el dret de l’infant al descans i a gaudir del joc i les activitats d’esbarjo adequades a la seva edat.

En aquest sentit, l’entitat organitza recurrentment activitats de sensibilització sobre el joc i la joguina dirigides a la població general, on es pretén, mitjançant tallers, dinàmiques i accions de carrer difondre aquest missatge. Els últims mesos de l’any és el moment on es concentra la major part d’aquestes iniciatives obertes a la ciutadania, i en les que es demana l’entrega de joguines per als infants més vulnerables.

Els actes a la demarcació de Tarragona

A Tarragona, en col·laboració amb Mercats de Tarragona i amb la participació de diverses entitats de la ciutat, es desenvoluparan tres jornades d’activitats familiars a la plaça Corsini —els dies 3, 10 i 17 de desembre de 10 a 14 hores, on es podrà gaudir d’un espai de 'jocs gegants' i s’instal·larà un punt de recollida de joguines amb voluntariat i dinamització.

Així mateix, per tal de commemorar el 30è aniversari de la Campanya de Joguines, l’entitat ha elaborat una exposició que retrata l’evolució del projecte des dels seus inicis, l’any 1992, que es podrà visitar durant el mes de desembre i fins al 3 de gener al Mercat Central de Tarragona.

A Reus, la Creu Roja Joventut instal·larà un punt de recollida a l'Estadi Municipal el diumenge 11 de desembre, abans i durant el partit que el Reus CF Reddis disputarà contra el Santfeliuenc FC.

A Valls, en col·laboració amb Llibreria Tram i Editorial Baula, es farà una jornada de contacontes a l’espai 'La Tribu' amb l’objectiu de recollir joguines i reivindicar la lectura infantil. Per altra banda, el voluntariat de Creu Roja Joventut estarà present al Mercat de Nadal de la capital de l'Alt Camp, els dies 17 i 18 de desembre, amb un punt de sensibilització i recepció de jocs i joguines.

A les Terres de l’Ebre, Amposta acollirà un any més la Campanya de Joguines a la Fira de Mostres, del 4 al 8 de desembre, per impulsar les donacions i sensibilitzar sobre els drets dels infants. A més, aquest any Creu Roja Joventut també serà present a la Cursa de Sant Silvestre del municipi, el 31 de desembre, on es podran portar joguines.

Per altra banda, durant el cap de setmana del 9, 10 i 11 de desembre, voluntariat de Creu Roja Joventut habilitarà punts de recollida de joguines a diverses grans superfícies, concretament als Hipermercats Carrefour de Reus i Tarragona, i a l’Esclat de Valls.

El punt final a la 30a Campanya de Joguines de Creu Roja Joventut se celebrarà el dia 3 de gener amb una gala de cloenda a Reus, en la qual es farà el recompte final de joguines recollides, de la mà de Cadena Ser.

Quin tipus de joguines es poden donar?

La campanya 'Els seus drets en joc' té l'objectiu de recollir i distribuir joguines noves, no bèl·liques i no sexistes, preferiblement sostenibles i cooperatives. Per a Creu Roja és molt important que tinguin aquestes característiques, ja que a través del joc és com s’adquireixen coneixements i comportaments en l’etapa infantil i, per tant, és molt important el missatge i els valors que transmetem als més petits amb les joguines que reben.

En aquest sentit, Creu Roja reivindica que el dret al joc ha de ser igual per a tots els nens i nenes, independentment de la situació en la qual es trobin. Per això, es treballa per tal que tots els infants i joves tinguin accés a una joguina nova i adequada a les seves característiques i capacitats.