La Creu Roja avisa: falten 30 socorristes a la costa tarragonina per aquest estiu

«L'alternativa provisional és salvar la situació a base de moltes hores extres», confirmen a TarragonaDigital

La Creu Roja necessita socorristes a les platges de la demarcació de Tarragona. Són els responsables de garantir el servei de socorrisme a desenes de platges del territori, però enguany van especialment justos d'efectius i no han aconseguit cobrir una trentena de vacants per a aquesta temporada d'estiu. «Són moltes places que necessitem reforçar per fer front a la temporada de bany que comença aquest cap de setmana», ha confirmat el responsable de socors i emergències de la Creu Roja a Tarragona, Joan Carles Castellví, en declaracions a TarragonaDigital.com.

«En els anys anteriors aconseguíem cobrir totes les places necessàries gràcies als més veterans», explica,  «però molts d'ells han trobat una feina estable en els darrers mesos i enguany no s'incorporen al servei de socorrisme aquests tres mesos». La Creu Roja ha publicat l'oferta a les xarxes i ha avançat que a finals d'aquesta setmana realitzarà proves teòriques i físiques a tots els candidats que els facin arribar el seu currículum. La temporada alta d'activitat comença aquest cap de setmana i s'allargarà fins a mitjans de setembre.

La Creu Roja necessita socorristes a Tarragona, Deltebre, Roda de Berà, l'Ametlla i l'Ampolla

Socorrista vigilant una platja en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital.com

«Hi ha pocs socorristes perquè hi ha poques vies d'accés als cursos necessaris i estem parlant d'una formació d'un cost econòmic alt», explica Castellví.  «Això fa que en molts casos no compensi fer la inversió per només treballar tres mesos a l'any», entén. La dinàmica és clara: hi ha una demanda molt alta d esocorristes a la costa tarragonina, mentre que el nombre de professionals que surt amb els títols sota el braç és baix.

El responsable del servei espera aconseguir els 30 socorristes que necessita amb aquesta crida d'última hora abans del cap de setmana, però ja mou un escenari alternatiu en cas que no sigui possible de cobrir.  «L'alternativa provisional és salvar la situació amb els efectius que tenim a base de moltes hores extres», reconeix.

Les platges que a hores d'ara queden pendents de cobrir són les de Tarragona, Roda de Berà, Deltebre, l'Ampolla i l'Ametlla de Mar, totes elles especialment concorregudes entre mitjans de juny i el mes de setembre. Poques hores abans d'iniciar la temporada de bany més exigent de l'any, els socorristes tarragonins són encara una espècie en extinció pendent de reforços.

També et pot interessar