Imatge del personal de la Creu Roja Tarragona durant el repartiment d'aliments

Creu Roja Tarragona distribueix més de 226.000 kg d'aliments a 18.300 persones en situació de vulnerabilitat

Els productes es reparteixen en el marc del Programa d'Ajuda Alimentària a les persones més desfavorides

La Creu Roja Tarragona comença aquest mes la distribució de 226.238 quilos d'aliments a 18.238 persones en situació de vulnerabilitat de la demarcació. La partida forma part de la primera fase del Programa d'Ajuda Alimentària a les persones més desfavorides.

El programa el posa en marxa el ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA). Està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pels pressupostos generals. Globalment la iniciativa repartirà 23,7 milions de quilos d'aliments arreu de l'Estat, dels quals 11,8 milions els repartirà la entitat humanitària.

Els aliments que s'entreguen són de caràcter bàsic, variats, nutritius, poc peribles i de fàcil transport i emmagatzematge. Els lots inclouen arròs, mongetes cuites, llet, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, galetes, macedònia de verdures, cacau soluble i conserves infantils de fruita i pollastre. A la demarcació, la Creu Roja farà el repartiment a través de 12 assemblees locals i 25 entitats associades.

Durant l'últim any, a causa de l'impacte generat per la Covid-19, les demandes d'ajuda alimentària a la Creu Roja s'han multiplicat per cinc.