Una voluntària de la Creu Roja, davant el magatzem d'aliments

La Creu Roja anuncia «la mobilització de recursos més gran» de la seva història a Tarragona

Disposa de més de 500 voluntaris actius per garantir assistència i cobertura als més vulnerables mentre duri l'emergència del Covid-19

En mig d'una pandèmia  mundial sense precedents (recordables), la Creu Roja de Tarragona ha tornat a fer bandera de la solidaritat i a arromangar-se per tal d'assumir la tasca que està acostumada a assumir. La institució reconeix que la magnitud de la Covid-19 els està posant molt a prova i han anunciat l'activació de «la mobilització de recursos més gran de la nostra història» de més de 150 anys.

Les dades avalen l'anunci. Una xarxa de més de 500 voluntaris  actius per assistir, ajudar i tenir cura de les persones més vulnerables està articulada dia sí i dia també. Han distribuït aliments i béns de primera necessitat a més de 600 famílies  de 60 municipis diferents de la geografia de Tarragona. I ja superen les 3.600 trucades realitzades en el seu programa d'atenció amb gent gran o malalts crònics. Els més vulnerables  entre els vulnerables.

Gent gran, persones sense sostre o famílies vulnerables: la Creu Roja planta cara a la Covid-19

La Creu Roja també ha organitzat cursos de formació i de cura bàsica amb motiu de la pandèmia, amb una assistència de més de 1.000 usuaris al territori, i s'encarrega de gestionar albergs improvisats per a les persones sense sostre com el que s'ha aixecat al Pavelló Poliesportiu del Serrallo de Tarragona, el cas més representatiu del Sud del país.

Amb totes les precaucions per la gravetat del moment i protegint també els voluntaris  més veterans, que han hagut de sortir temporalment de la primera línia per evitar assumir riscos directes, la Creu Roja segueix en marxa en les hores més complicades.

També amb serveis com l'atenció telefònica a víctimes de violència masclista, que en cap moment s'ha aturat i una línia a la qual estan especialment atents durant aquestes setmanes de convivència complexa a casa.