Imatge d'una persona sotmetent-se a un test d'antígens al pavelló Onze de Setembre de Lleida.

Salut inicia els cribratges intensius a Tarragona i Reus per detectar casos de Covid-19

Les mostres que es realitzaran en aquests dos punts seran Tests d'Antigen Ràpid (TAR) amb mostra nasofaríngica a població asimptomàtica a partir dels 16 anys

El Departament de Salut posa en marxa a Tarragona i a Reus  el cribratge intensiu per detectar possibles casos de Covid-19 entre la població a partir de 16 anys. L'operatiu sanitari començarà aquest dissabte 5 de desembre i, en aquesta primera fase de l'estratègia, hi participen el Departament de Salut amb l'Atenció Primària de l'ICS Camp de Tarragona, amb la col·laboració del Servei de Vigilància Epidemiològica i dels ajuntaments de Tarragona i Reus. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

On i quan es faran els cribratges a Tarragona i Reus

El cribratge massiu serà totalment voluntari per a les persones asimptomàtiques a partir dels 16 anys i es farà a partir del dissabte 5 de desembre, allargant-se fins al divendres dia 11, en tots dos casos. 

A la ciutat de Tarragona, els cribratges es faran a l'Hotel Salut ubicat a l'Hotel SB Exprés, ubicat a la plaça de les Corts Catalanes, número 4. Els horaris per adreçar-se són el dissabte i dimecres de 9h a 13.00h i dilluns, dimarts, dijous i divendres de 15.30h a 19.30h. 


A la ciutat de Reus  el cribratge es realitzarà als mòduls exteriors del CAP Sant Pere, en horari de dissabtes i dimecres de 9h a 13h, i dilluns, dimarts dijous i divendres de 15.30h a 19.30h. 

Per poder participar en el cribratge en totes dues ciutats, s'ha de dur la targeta sanitària per tal de facilitar els tràmits. No  serà necessari demanar cita prèvia i, per tant, la ciutadania pot acudir a fer-se la prova en l'horari establert. Des de la Regió Sanitària Camp de Tarragona es convida a la ciutadania a participar en aquestes proves per tal de poder aturar l'extensió del virus i assegurar que les persones infectades no el transmetin a altres persones.

A més d’aquests punts fixos de cribratge a Tarragona  i a Reus, en una propera fase es realitzaran cribratges en punts mòbils a diferents poblacions del territori segons l’evolució de les dades epidemiològiques.

L'estratègia dels cribratges

Controlar  amb rapidesa la transmissió  del virus i trencar  les possibles cadenes de transmissió. Aquest és el principal motiu dels cribratges intensius que es faran a Tarragona i Reus. Les mostres que es realitzaran en aquests dos punts seran Tests d'Antigen Ràpid (TAR) amb mostra nasofaríngica a població asimptomàtica a partir dels 16 anys.

La població simptomàtica, les persones identificades com a contactes estrets d'un cas positiu de Covid-19 i aquelles que se'ls hagi fet alguna prova de diagnòstic de Covid-19 en els darrers tres mesos, en queden excloses.

En cas d'obtenir un resultat negatiu, l'usuari rebrà un missatge de text al mòbil. En cas contrari i el resultat sigui positiu, l'usuari ho sabrà mitjançant una trucada, a més de poder-ho consultar a la plataforma 'La Meva Salut'.