Dos sanitaris es creuen als passadissos d'un hospital

Crit d'alerta de les infermeres de TGN per l'augment de la Covid: «No són suficients»

Demanen l'ús del certificat covid en totes les activitats d'interior

La sisena onada de covid  ja és present a tot l'Estat, i, tal com ha assegurat el Col·legi Oficial d'Infermeres de Tarragona (CODITA), les actuals restriccions «no són suficients» `per fer front als múltiples casos que s'estan vivint diàriament.

Certificat covid als interiors

Les infermeres creuen que les institucions han de «replantejar els actuals aforaments  que són del 100% pràcticament en tots els espais», ja que aquesta podria ser una de les principals causes del repunt que pateix el territori.

A més, el col·legi ha reclamat l'ús del certificat covid, no només en sectors com els d'oci nocturn, sinó que s'hauria de dirigir «a tota mena d'activitats o trobades en espais interiors», com podria ser el teatre, els museus, el cinema, entre d'altres.

S'ha d'actuar ja

Les mesures que CODITA  presenta, s'han de replantejar immediatament i dur-les a terme com més aviat millor, i no esperar «a què la tendència empitjori».

D'aquesta manera, han alertat que «tenim els precedents de les anteriors onades. Certament la vacunació ens porta a un escenari diferent, per sort amb menys hospitalitzacions, UCI  i morts, però els casos de contagis es dispararan i això suposarà una altra pressió pel sistema de salut».

Una fatiga que augmenta cada cop més

A causa de la situació de tensió viscuda al sector de l'atenció primària, «el personal sanitari està molt estressat i esgotat», provocant baixes laborals en centres sanitaris i hospitals en relació amb problemes emocionals.

Per altra banda, el col·legi ha mostrat la seva satisfacció per l'aprovació per part del govern espanyol de la tercera dosi, que s'administrarà aviat als majors de 60 anys i als professionals sanitaris. 

Aquests últims, sempre en constant perill de contagi, han rebut una crida per part de CODITA perquè es vacunin: «per la nostra condició de servei i pel nostre contacte amb malalts, cal que ens vacunem per no ser vectors de contagis», han demanat.