La zona on va explotar un reactor a la planta d'IQOXE a La Canonja, sis mesos després del sinistre

La CUP, acusació popular en la causa contra IQOXE

La formació independentista estarà en les tres peces de la causa

L'explosió a la indústria petroquímica de Tarragona del passat 14 de gener de 2020 continua present. I en les últimes hores s'ha confirmat que la CUP es personarà com a acusació popular en la causa contra IQOXE, l'empresa del polígon sud que va protagonitzar el tràgic accident.

Tal com ha confirmat la formació independentista han acceptat la seva petició i estaran en les tres peces de la causa. La peça principal fa referència a l'explosió, però també n'hi ha dues més que van separades.

Aquestes estan relacionades amb els vessaments il·legals de residus al mar de forma regular i amb la possessió d'un reactor clandestí amb llicència modificada per part de l'empresa. 

«Una realitat»

El procés ha sigut llarg, però s'ha aconseguit l'objectiu final. La CUP presentava la documentació per a la personació en aquesta causa fa nou mesos, a principis d'aquest 2021. Després d'aquest llarg procediment, finalment, celebren que «sigui una realitat».

Els anticapitalistes anuncien que han presentat un escrit al jutjat demanant la còpia de tot l'expedient del cas. Des de la formació es considera que aquesta «és una passa important com a organització per tal de reclamar les pertinents responsabilitats davant d’un dels desastres més fatídics al territori».

Així mateix, la CUP insisteix que des del govern de la Generalitat no s'està treballant per donar compliment a les conclusions de la Comissió d'Estudi de la Seguretat del Sector de la Petroquímica. 

Sobretot assenyalen que no s'ha fet pel que fa a endurir la normativa vigent en matèria de seguretat industrial interna i externa. També en l'àmbit laboral, així com augmentar la fiscalització de les empreses del complex petroquímic.