Camps agrícoles on està previst el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou i, al fons, muntanyes russes del parc d'atraccions PortAventura

La CUP denunciarà a Antifrau «les irregularitats» en la compravenda dels terrenys de Hard Rock

Els cupaires volen posar «punt final» a un projecte «nociu per a la salut i el territori»

La diputada de la CUP  Natàlia Sánchez ha anunciat que l'organització denunciarà a l'Oficina Antifrau  el procés de compra venda dels terrenys del projecte de Hard Rock per part de l'Incasòl. En roda de premsa, Sánchez ha argumentat que cal aclarir «les  irregularitats» que acompanyen el procés i posar-hi «punt final» perquè és «nociu per la salut, les arques públiques i el territori».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Sánchez ha defensat que les conselleries d'Economia i Territori han comès presumptes irregularitats pel que fa a la concessió de la  llicència de joc  a Hard Rock o la compravenda dels terrenys a La Caixa. La CUP exigeix al Govern que demani un informe a la Junta Consultiva de Contractació Administrativa per conèixer si l'operació «és  legal». Els cupaires també han demanat l'emissió d'un dictamen per part de la Sindicatura de Comptes sobre l'abast de l'operació en els comptes públics i han demanat al Síndic de Greuges que es posicioni sobre la qüestió.

Amb la denúncia  a Antifrau la CUP vol «assenyalar» els responsables polítics del projecte «fraudulent» i ha obert la porta a presentar una querella  «si fa falta». No ha concretat contra qui aniria dirigida però ha recordat que els màxims responsables d'Economia i Territori són el vicepresident Pere Aragonès i el conseller Damià Calvet.

La CUP detecta «un rescat encobert» a La Caixa i dispara contra Calvet i Aragonès

Una vegada més, han dit que es tracta d'una iniciativa amb «molts riscs» i «d'esquena al territori». Han dit que esperen que Antifrau vegi alguns «buits legals i possibles presumptes delictes  de  malversació i prevaricació». «Hi ha una intenció d'afavorir a La Caixa comprant uns terrenys. És una operació de rescat encobert», ha defensat Sánchez.

La regidora de la CUP a Tarragona Laia Estrada ha recordat el paper de la CUP per denunciar el projecte. Ha assegurat que no és d'interès públic i que hi ha altres necessitats  d'inversió pública per equipaments sanitaris, educatius i infraestructures.

Estrada ha explicat que el proper 15 de desembre s'ha de ratificar la compra dels terrenys  per part de Hard Rock i que esperen que no es materialitzi. Per això, ha explicat que els diferents assembles locals de la CUP  al Tarragonès engeguen una campanya política per denunciar el projecte i fer-ne difusió als carrers amb la col·laboració de la Plataforma  'Aturem Barcelona World'.