Pla general de l'empresa IQOXE

La CUP veu «precipitat» que s'autoritzi IQOXE a reobrir una de les plantes de derivats d'òxid d'etilè

Els anticapitalistes asseguren que la decisió de la Generalitat «demostra la complicitat amb el complex petroquímic»

La CUP considera «precipitada» la decisió del Govern d'aixecar la suspensió d'activitat d'una de les plantes de derivats d'òxid d'etilè d'IQOXE. Qualifiquen com a «incomprensible» que una empresa amb «una causa oberta per un dels accidents industrials més greus al nostre territori, per realitzar vessaments al mar i per tenir un reactor clandestí, no només pugui continuar en funcionament abans que s'hagin esclarit les causes de l'explosió i depurat responsabilitats, sinó que a més estigui en plena operació». En un comunicat, els anticapitalistes recorden que ningú ha garantit que s'hagin corregit les altes càrregues de feina dels treballadors, «un dels factors que van poder propiciar l'explosió», segons la interlocutòria judicial.

Malgrat aquests arguments, la CUP, que encara espera la resolució de la jutgessa del cas sobre la seva presentació com a acusació particular en les tres peces obertes per l'explosió a IQOXE, no s'ha mostrat sorpresa per una decisió que «demostra la complicitat amb el complex petroquímic». 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!