Imatge d'un vehicle blanc a la carretera aturat per unes cabres

Més de mig miler d'accidents de trànsit amb animals implicats en un any a Tarragona

En l'últim any s'ha registrat un augment explosiu dels accidents provocats per animals: un 25% més que el 2021

Els accidents de trànsit causats per  animals són un problema generalitzat a les comarques tarragonines. En aquest sentit, el Baix Camp  és la comarca de la demarcació més afectada pels successos originats pels seglars, amb 146 accidents registrats pels Mossos d'Esquadra l'any 2022. Segueix la zona del Baix Penedès amb 127 accidents, l'Alt Camp amb 91, 85 al Tarragonès, 64 a la Conca de Barberà i 25 al Priorat.

Pel que fa als successos de trànsit que provoquen els cabirols, els Mossos alerten que l'any passat el rànquing de sinistres a les carreteres de Tarragona l'encapçala la Conca de Barberà amb 30 accidents per davant de l'Alt Camp amb 11, el Baix Camp amb 7 i el Tarragonès amb 5 casos. Per tant, les dades evidencien que els problemes amb els cèrvids es concentren clarament a les comarques del nord de Tarragona.

Els accidents es disparen

En el conjunt de Catalunya les dades no són gens bones. En l'últim any s'ha registrat un augment explosiu dels accidents provocats per animals: un 25% més que el 2021. En termes absoluts, són 5.482 casos. Per tant, la mitjana és de 15 cada dia. Una tendència preocupant, tenint en compte que en només quatre anys, els accidents viaris amb senglars han augmentat un 90% (de 2.233 a 4.243) i amb cabirols s'han multiplicat per tres i mig (de 348 a 1.239).

Si s'analitzen les dades per comarques, val a dir que les comarques de la demarcació de Tarragona no són les que presenten un índex de sinistralitat més alt, en comparació amb d'altres territoris de Catalunya. Per contra, les més afectades per accidents amb senglars són la Selva, amb 275 casos l'any passat, l'Alt Empordà amb 259 i la Noguera, amb 232 accidents. Pel que fa als cabirols, han provocat més accidents al Solsonès amb 123 successos, al Bages amb 112 i a la Noguera també amb 112.