Turista a l'Aeroport de Reus.

L'Aeroport de Reus toca fons en un setembre fantasma i no arriba als 5.000 passatgers

Les rutes tancades ensorren les possibilitats de recuperació | És un descens del 97% respecte a l'any passat

El calendari avança i les esperances de recuperació  es van ensorrant. L'Aeroport de Reus ha tancat un mes de setembre  fantasma sota mínims, que no fa altra cosa que confirmar la tendència funesta d'un 2020 que marcarà mínims històrics per a la infraestructura  aèria més important del Sud de Catalunya. Les dades oficials, ja després d'un agost desangelat a Reus, pinten bastos.

L'aeroport de les comarques de Tarragona únicament ha mogut 4.774 passatgers  en el mes de setembre, un dels mesos tradicionalment forts del calendari. És un 97% menys que l'any anterior per aquestes dates, una comparació que situa els números de 2020 gairebé en la irrellevància. És importantíssim recordar que totes les destinacions europees que connecten amb Reus exigeixen ara mateix quarantena obligatòria als passatgers espanyols.

Un 97% menys: la pèrdua del turisme estranger i les quarantenes obligatòries enfonsen l'Aeroport de Reus

No hi ha cap altre aeroport  a la xarxa estatal que hagi perdut un 97% dels seus passatgers aquest mes, i Reus es torna a situar al capdavant, un cop més, de la trista llista dels aeroports més ensorrats des de l'esclat de la pandèmia. De fet, des de l'1 de gener, Reus únicament ha estat porta d'entrada i sortida de 35.701 passatgers, un 96% menys que l'any anterior. La pèrdua del turisme rus i la pràctica desaparició del britànic han estat un cop massa dur per a la  Costa Daurada.

Generalment, els mesos d'octubre, novembre i desembre són fluixos per a un Aeroport de Reus que mai ha renegat del seu fortíssim caràcter estacional i dependent de la temporada estiuenca. En un 2020 on la desgràcia de la Covid-19 ha torpedejat aquest potencial, s'espera que el darrer trimestre de l'any només confirmi una desfeta  sense precedents a la infraestructura. L'Aeroport de Reus no aixeca el vol.