Metge fent proves PCR a Reus.

Tarragona i l'Ebre sumen 118 contagis de Covid-19 i augmenten el risc de rebrot i els ingressos hospitalaris

No s'ha reportat cap nova defunció en cap de les dues regions sanitàries

Comença un mes que es preveu complicat, el setembre, amb el retorn de les nenes i nens a les aules. A les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre aquest primer dia de mes han continuat augmentant els casos positius de coronavirus i, també, puja el risc de rebrot i els ingressos hospitalaris. Les dades del Departament de Salut han notificat 118 contagis nous aquest dimarts, deixant la xifra acumulada a les dues regions en 5.537 positius de Covid-19. La bona notícia és que no s'ha hagut de lamentar cap nova defunció i el nombre es manté amb 464 morts.

A la regió sanitària de Tarragona, els positius que avui han inflat la dada acumulada han estat 102, deixant el total en 4.436 positius coronavirus des del març. Les defuncions es mantenen en 400 persones mortes per la pandèmia, però la mala notícia arriba de la mà del risc de rebrot, el qual segueix augmentant lleugerament i se situa al 178,85. La velocitat de propagació del virus es manté igual que ahir, amb un 0,97. 

Els ingressos hospitalaris, segons dades de Salut, també es disparen i passen ja a ser 54 les persones que ocupen llits als hospitals tarragonins, així com 7 persones a la Unitat de Cures Intensives —una menys que dilluns—. 

A Reus la situació va a la baixa després de dues setmanes amb alt risc. Des d'ahir s'han sumat 27 positius de Covid-19 més a la capital del Baix Camp, i fins ara ja hi ha hagut 998 contagis i 52 defuncions. El risc de rebrot baixa molt si ho comparem amb les dades de la setmana passada, i ara es troba al 296,96, i l'Rt també descendeix i està ara al 0,79. Segons Salut ara hi hauria 21 persones ingressades a l'Hospital Sant Joan de Reus i 2 a l'UCI.

 

Lleuger augment del risc de rebrot a l'Ebre

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre tampoc s'ha reportat cap nova defunció i es mantenen les 64 persones mortes per coronavirus. Els contagis sí que han continuat augmentant i avui se n'han sumat 16 més, el que deixa l'acumulat en 1.101 contagis de Covid-19 des de l'inici de l'emergència sanitària. Pel que fa als ingressos, segons Salut ara hi ha 10 persones als hospitals ebrencs —dues més que dilluns— i 1 a l'UCI. El risc de rebrot creix lleugerament i es troba ja al 112,36 i l'Rt al 1,06.