Una dona passejant per Madrid amb la mascareta posada.

Augmenta el risc de rebrot a Tarragona segons les últimes dades de la Covid-19

Se sumen gairebé 100 positius diaris a tot el territori

El Departament de Salut ja fa una setmana que aplica el nou protocol pel que fa a la comunicació de les dades de l'evolució de la pandèmia del coronavirus a Catalunya. Amb aquesta nova metodologia ha quedat enrere el mètode en què cada dia es podien saber quants contagis, defuncions i la variació de tots els indicadors. El nou protocol estableix que els dimarts i els divendres de cada setmana és quan es fa aquest recompte.

Així doncs, aquest dimarts 12 d'abril, Salut ha publicat les últimes dades sobre l'evolució de la pandèmia a Catalunya. A Tarragona, en els últims quatre dies s'han sumat 544 positius nous, una xifra més baixa que en el mateix període de la setmana passada, i que fa créixer la bossa dels casos acumulats des de l'inici de la pandèmia fins als 231.931.

Aquests nous positius, 416 han estat a la regió sanitària de Tarragona i 128 a la de les Terres de l'Ebre. Des del març del 2020 hi ha hagut 182.777 contagis de coronavirus a Tarragona i 49.154 a l'Ebre.

Pel que fa a les defuncions, des de l'últim balanç han perdut la vida quatre persones més en tota la demarcació a causa de la Covid-19, el que deixa la xifra total des del març del 2020 en 1.615 defuncions, de les quals 1.370 a Tarragona i 245 a les Terres de l'Ebre.

Puja el risc de rebrot però baixa la pressió hospitalària

La pitjor dada que podem trobar segons l'últim balanç de Salut sobre la Covid-19 a Tarragona és la que fa referència al risc de rebrot

A poc a poc va remuntant i ja se situa als 243 punts al Camp de Tarragona (31 més que en l'últim balanç), i als 211 a les Terres de l'Ebre, 32 punts més que divendres passat.

La pressió hospitalària però segueix evolucionant favorablement, de moment. La variant Òmicron és la més estesa en aquests moments i sumat al fet que la gran majoria de la població està vacunada fa que els casos greus de coronavirus es vagin reduint.

Actualment hi ha un total de 92 pacients ingressats amb Covid-19 a tot el Camp de Tarragona, 74 dels quals estan a la regió sanitària de Tarragona i 89 a la de les Terres de l'Ebre. Aquesta xifra de pacients representa un descens de 5 persones des de l'últim balanç.

Finalment, la velocitat de propagació del virus segueix també en descens i a Tarragona és del 0,76 (fa quatre dies era del 0,90), mentre que a l'Ebre passa dels 0,80 al 0,73.