Imatge d'una professional sanitària durant el cribratge massiu de Reus

Es desploma el risc de rebrot i la velocitat de propagació de la Covid a la demarcació de Tarragona

Així i tot, avui s'han reportat 320 nous casos i 4 defuncions

Les xifres de la pandèmia ens porten petites alegries alguns dies, com és el cas d'aquest divendres, en què es confirma la tendència a la baixa del risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus a la demarcació de Tarragona. Tanmateix, la part fosca continua sent l'increment de contagis i defuncions, que avui han estat 320 i 4 respectivament, deixant la dada acumulada des del març en 23.300 positius de Covid-19 i 652 morts al Camp de Tarragona.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A la regió sanitària de Tarragona els nous positius reportats aquest divendres han estat 269 i ja s'acumulen 18.515 casos des de l'inici de la pandèmia. També s'han hagut de lamentar tres defuncions més que pugen al trist recompte de morts a Tarragona per coronavirus, que ja son 559. El risc de rebrot segueix baixant i se situa ja als 556 punts amb una Rt també força bona, del 0,79. Els hospitals tarragonins, però, continuen amb una forta pressió assistencial i segons el Departament de Salut hi ha 209 ingressats per Covid, tot i que amb el canvi de dades no es pot conèixer quantes persones hi ha a les UCI tarragonines, ja que només es dona la dada a nivell català que indica 585 persones greus.

A la ciutat de Reus els casos acumulats ja son 5.111 i els morts 89, amb un risc de rebrot que continua baixant i ja està al 759 i una velocitat de propagació força baixa, del 0,73. Segons Salut, hi hauria 44 ingressats per coronavirus a l'Hospital Sant Joan de Reus. A Tarragona ciutat, l'Rt continua sent més alta tot i que amb tendència a la baixa, amb un 0,92, i el risc de rebrot també està en descens al 685. Els casos acumulats ja son 4.079 i les defuncions 117. Finalment, segons les dades de Salut als hospitals tarragonins hi hauria 53 ingressats per Covid.

Finalment, a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre la situació es continua estabilitzant lentament i avui s'han reportat 51 nous positius i una defunció més, que deixen la xifra des del març en 4.785 positius de coronavirus i 93 defuncions. El risc de rebrot continua desplomant-se i es troba al 410 amb una Rt del 0,72 i 66 pacients als hospitals ebrencs segons Salut.