Pla mitjà d'un sanitari fent una prova PCR

L'efecte 'pont' segueix suavitzant les dades: 45 nous positius de Covid i cap defunció a Tarragona i l'Ebre

El risc de rebrot es desploma

Aquest dimarts 15 de setembre, després de l'arrencada del curs escolar, les dades sobre l'emergència sanitària continuen sent molt positives a la demarcació de Tarragona. Tanmateix, cal tenir en compte que els tres dies festius han alterat el funcionament normal de realització de proves PCR i altres certificacions, pel que és possible que durant els pròxims dies les dades no siguin tan optimistes.

Així i tot, el Departament de Salut ha informat aquest dimarts que hi ha hagut 45 nous positius de Covid-19 a les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre, el que deixen la xifra acumulada fins ara en 6.686 contagis i 475 defuncions, cap de nova. Per regions sanitàries, a la de Tarragona s'han sumat 36 positius i des del març ja n'hi ha hagut 5.468. Les defuncions continuen estancades en 411 i la bona notícia a trobem al risc de rebrot, que es desploma i està a la zona mitja amb un 95,00. La velocitat de propagació del virus també cau i és molt bona, un 0,65. Segons Salut, als hospitals tarragonins hi ha 79 persones ingressades i 10 a l'UCI.

A Reus la situació segueix millorant i s'han reportat 9 casos més de coronavirus. El risc de rebrot segueix baixant i està al 105,69 i l'Rt  al 0,52, sens dubte una de les millors notícies. L'Hospital Sant Joan de Reus, però, continua força tensionat amb 32 ingressats i 1 persona a l'UCI segons Salut.

A les Terres de l'Ebre hi ha hagut 9 casos més de Covid-19, que augmenten el total acumulat fins als 1.218 contagis i les 64 defuncions. El risc de rebrot és mitjà amb un 69,39 però la velocitat de propagació del virus torna a augmentar a la regió sanitària ebrenca i està al 1,34, una mala notícia. Segons Salut, a l'Ebre hi hauria 5 persones ingressades i 1 a l'UCI.