Cribratge a Tarragona

Es confirma la tendència: continuen augmentant el risc de rebrot i la velocitat de propagació a Tarragona

També es tornen a sumar defuncions, concretament 5 a la regió sanitària de Tarragona

A poc a poc es van confirmant els pitjors presagis. Els efectes del pont de desembre ja es deixen veure amb força i cada dia el risc de rebrot i la velocitat de propagació de la Covid —dos dels indicadors clau per endurir o relaxar mesures— segueixen augmentant sense fre. Aquest dimecres 16 de desembre, la demarcació de Tarragona s'ha despertat amb un nou augment, així com 150 nous contagis i 5 defuncions, dades que deixen l'acumulat des del març en 27.202 positius de coronavirus i 790 morts.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La regió de sanitària de Tarragona ha estat la que ha notificat totes les defuncions que avui s'han registrat, acumulant-ne ja 668 des del març, una tràgica dada. Els nous positius reportats han estat 124 i ja n'hi ha hagut 21.691. Els indicadors que augmenten perillosament son el risc de rebrot, avui ja als 229 punts —ahir era de 196—, i l'Rt a l'1,43 —ahir de l'1,28—. Els pacients ingressats als hospitals tarragonins per coronavirus també pugen i ja en son 116, mentre que a totes les UCI catalanes hi ha 345 persones, una dada inferior a la d'ahir —351—.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre la tendència és la mateixa: el risc de rebrot puja als 117 —106 dimarts—, i la velocitat de propagació arriba a l'1,21 —1,16 ahir—. De nou la dada de defuncions per Covid es manté en 122 i els nous contagis notificats han estat 26, amb 5.511 persones positives des del març. Segons Salut, els pacients ingressats als hospitals ebrencs per Covid serien 23. 

El risc de rebrot, disparat a Tarragona ciutat

Ja fa dies que la ciutat de Tarragona està al punt de mira a causa del risc de rebrot que no para d'augmentar, i avui ja està als 324 punts amb una Rt de l'1,63, unes xifres força preocupants. Els contagis acumulats ja son 4.876 i les defuncions 141, una més que dimarts. Segons Salut, als hospitals de Tarragona hi hauria 21 pacients de Covid.

A la ciutat de Reus, després d'unes setmanes de calma, el risc de rebrot torna a ser força alta amb 209 punts i una velocitat de propagació de l'1,42, també alta. Els positius des del març ja son 5.855 i les morts 120, també una més que ahir. Els ingressats a l'hospital reusenc, segons Salut, serien a hores d'ara 27.