Dues doctores a un CAP de Tarragona.

Les comarques de Tarragona registren 56 nous casos de Covid-19 i se situen en un risc alt de rebrot

Des de l'inici de la pandèmia la xifra de casos se situa en 4.139 persones contagiades pel virus

Els nous contagis de coronavirus  i el risc de rebrot a les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre segueixen en una tendència a l'alça. En les últimes hores, segons el balanç del Departament de Salut, hi ha hagut 56 positius de Covid-19, 24 al Camp i 32 a l'Ebre. Des de l'inici de la pandèmia la xifra de casos se situa en 4.139 persones contagiades pel virus. D'altra banda, no s'ha reportat cap nova defunció i se segueix amb 456 persones que han perdut la vida a la demarcació.

Desglossant les últimes dades, a la regió sanitària de Tarragona  s'han reportat 24 positius més, el que deixa el total en 3.242 contagis per Covid-19.  Pel que fa a les defuncions, no se n'ha hagut de lamentar cap de nova i l'acumulat continua en 396 persones que han perdut la vida pel virus. El risc de rebrot segueix amb tendència positiva i se situa ja al 121,84. En el mateix sentit ho fa l'Rt (Velocitat de reproducció de la malaltia),  que augmenta a l'1,66.

La situació als hospitals tarragonins ha augmentat en 4 nous ingressos i el total és de 32 persones a planta, mentre que segueixen els 6 a l'UCI. La mitjana d'edat dels contagis és ara mateix dels 36,51 anys.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, també hi ha hagut un augment de contagis per coronavirus, amb 32 positius més, avui no hi ha hagut cap nova defunció per la malaltia. El total acumulat en aquesta zona des de l'inici de l'emergència sanitària és de 897 positius i 60 defuncions per Covid-19. Als hospitals ebrencs, la situació s'ha mantingut en les últimes hores pel que fa als ingressos a planta, amb 17 persones, mentre que augmenten els pacients a l'UCI, 5 en total. 

El risc de rebrot a les Terres de l'Ebre ha patit un gran augment de més de 60 punts i ja se situa als 165,79, en una zona de risc alt i a menys de 20 punts del pic que es va assolir el 2 d'agost de 184,32. Pel que fa a l'Rt, torna a augmentar respecte a dilluns, i se situa ara en 1,61. Finalment, la mitjana d'edat de les persones contagiades a les Terres de l'Ebre és de 48,01 anys.