Una investigadora treballant al laboratori de la vacuna russa contra el coronavirus Sputnik V

Tendència positiva al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre dels indicadors de la Covid-19

Des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 24.195 positius i 689 defuncions per Covid-19

Els indicadors principals de la Covid-19 estan en xifres per iniciar la desescalada, que començarà el pròxim 23 de novembre i comptarà en quatre trams, que seran reavaluats cada 15 dies. A pocs dies, les comarques de Tarragona continuen amb la tendència de baixar tots els indicadors de la Covid-19, tot i haver-hi contagis i defuncions a causa de la malaltia. El Departament de Salut, en les dades d'aquest dimecres, 18 de novembre, ha comptabilitzat 188 nous casos positius i 8 defuncions, que eleven les xifres a 24.195 contagis i 689 morts des de l'inici de la pandèmia al mes de març. Pel que fa a la velocitat de propagació del virus (Rt) i el risc de rebrot a les regions sanitàries tarragonines mantenen el seu descens.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En les dades d'avui de Salut, a la regió sanitària del Camp de Tarragona s'ha arribat fins als 19.236 contagis des de l'inici de la pandèmia després de contar 152 casos positius  nous. Com sempre, la part negativa de la malaltia són les morts i se n'han reportat 6, elevant el tràgic balanç fins a un total de 581 morts.  La velocitat de propagació del virus (Rt)  s'ha estabilitzat al 0,71, mentre el risc de rebrot a la regió segueix baixant situant-se als 378 punts (-19). Segons Salut, els hospitals tarragonins registren avui 189 pacients ingressats per Covid-19 (+3), sense dades concretes de les UCI. Des del canvi de sistema, només es comuniquen les xifres a nivell de Catalunya, que reporten avui 574 pacients greus (+7).

Tercer dia consecutiu amb defuncions a l'Ebre

La regió sanitària de les Terres de l'Ebre, tot i tenir una pressió assistencial alta, ha recuperat l'activitat nocturna en el servei d'urgències a l'Hospital Comarcal d'Amposta. En les dades de Salut d'aquest dimecres s'han comptat 36 nous positius per Covid-19, elevant fins als 4.959 els casos des de l'inici de la pandèmia. Pel que fa a les defuncions, se n'han comptat dues més a causa del virus i ja en són 100. El risc de rebrot continua baixant i ha superat la barrera dels 300 i ja està en 276  punts (-32). La velocitat de propagació del virus és de 0,66. Hi ha 56 persones ingressades per coronavirus als hospitals ebrencs, segons les dades de Salut.

Tendència a la baixa dels indicadors a Tarragona i Reus

A la ciutat de Reus els casos de Covid-19 acumulats ja són 5.297  (+38) i les defuncions, 96, amb un risc de rebrot que continua baixant, arribant als 502  (-40). L'Rt, la velocitat de propagació del virus, baixa fins al 0,69. Segons Salut, hi hauria 52  persones ingressades per coronavirus als hospitals reusencs.

A Tarragona ciutat, l'Rt manté la tendència a la baixa i ja se situa en 0,69,  amb un risc de rebrot que està baixant de pressa 419  (-18). Els casos acumulats a la capital del Tarragonès són ja 4.279  (+41) i les defuncions, 122. Segons les dades de Salut, als hospitals tarragonins hi hauria 40 persones ingressades per Covid.