Imatge de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, durant la crisi del coronavirus

Quatre noves morts per Covid-19 i 78 contagis més a la demarcació de Tarragona

La velocitat de propagació ha augmentat a la regió sanitària de Tarragona

Les dades epidemiològiques d'aquesta setmana seran transcendentals per a l'evolució de l'aixecament de restriccions per la pandèmia a Catalunya. Aquest dimecres, les dades de la demarcació de Tarragona mantenen una calma tensa, lamentant més defuncions —4— i més contagis —78—. Però el que preocupa, tot i que molt lleugerament, és la velocitat de propagació del virus, la qual ha augmentat en dos dècimes a la regió sanitària de Tarragona. Des del març, al Camp de Tarragona ja hi ha hagut 25.756 positius i 753 morts per Covid-19.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Les quatre defuncions reportades aquest dimecres han estat a la regió sanitària de Tarragona, que ja acumula 635 morts des del març. La majoria de nous contagis també han estat en aquesta regió, amb 71 positius més hi ha ja 20.462 casos acumulats. El risc de rebrot continua baixant, sens dubte una bona notícia, i està al 132, però la velocitat de propagació augmenta lleugerament del 0,70 al 0,72. El nombre de persones ingressades a Tarragona, segons Salut, és de 123, i a tota Catalunya hi ha 449 pacients de coronavirus a l'UCI.

A la regió sanitària de les  Terres de l'Ebre avui arriben bones notícies, i és que no s'ha reportat cap defunció i els positius notificats han estat tan sols 7, el que deixen les xifres acumulades de la pandèmia en 5.294 contagis i 118 defuncions. El risc de rebrot també baixa substancialment aquest dimecres a l'Ebre, i està als 147 punts amb una Rt del 0,82. Segons Salut, els hospitals ebrencs tindrien 38 ingressats de Covid.

A la ciutat de Reus el risc de rebrot continua a la baixa i ja està als 172 punts, amb una Rt del 0,67. Els casos acumulats ja son 5.636 i les defuncions 109, i segons Salut hi hauria 35 ingressats per Covid. A Tarragona ciutat la situació també millora, amb 4.543 ingressats i 137 defuncions, però amb un risc de rebrot del 145 i una Rt del 0,75, així com 23 ingressats per coronavirus.