Metge fent proves PCR a Reus.

Inici de setmana dur a Tarragona: 5 defuncions, 445 nous contagis de Covid i augmenten els ingressos

L'escletxa d'esperança arriba de la mà del risc de rebrot, que segueix baixant lleugerament

Ja no hi ha cap dubte que ens trobem en plena segona o tercera onada, segons com es llegeixin les dades sobre la pandèmia. La demarcació de Tarragona ha començat la setmana amb molt males notícies i és que el Departament de Salut ha notificat 5 noves defuncions i 445 contagis més per Covid-19, a més de seguir registrant un augment d'ingressos hospitalaris. L'única bona notícia ve de la mà del risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus, els quals sembla que estan en descens.

A la regió de sanitària de Tarragona, Salut ha reportat 341 nous positius de Covid i 3 morts més, el que deixen la xifra acumulada en 14.823 contagis i 509 defuncions. El risc de rebrot segueix a la baixa tot i mantenir-se molt alt, amb un 849. La velocitat de propagació sí que cau en picat i es troba a l'1,07, sens dubte una molt bona notícia, tot i que son dades que poden canviar molt ràpidament. La situació als hospitals continua tensa i ja son, segons Salut, 233 les persones ingressades per la pandèmia i 43 més a la Unitat de Cures Intensives.

La ciutat de Reus és una de les excepcions i segueix amb un risc de rebrot altíssim, del 1.342, però amb una Rt de l'1,07. Aquest dilluns la capital del Baix Camp s'ha despertat amb 4.025 contagis i 75 morts acumulades, i segons el Departament de Salut hi hauria 61 ingressats i 13 persones a l'UCI a l'Hospital Sant Joan de Reus. A Tarragona ciutat, han crescut les defuncions i els contagis amb força des de fa una setmana, i ja hi ha hagut 3.227 positius de coronavirus i 106 morts. Als hospitals tarragonins hi hauria 51 persones ingressades i 8 més a l'UCI, segons Salut.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre la situació és similar que a la de Tarragona. Amb 104 nous contagis i 2 morts més, des del març la xifra acumulada és de 3.939 positius i 74 morts. El risc de rebrot també baixa significativament tot i mantenir-se molt alt, i està ara en 881 amb una Rt de l'1,22. Als hospitals ebrencs, segons apunta el Departament de Salut, hi hauria 62 ingressats i 13 persones a l'UCI.