Imatge d'una professional sanitària durant el cribratge massiu de Reus

Les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre sumen 101 contagis de Covid-19

No s'ha reportat cap nova defunció

Aquest dimecres 2 de setembre la demarcació de Tarragona s'ha despertat amb una notícia que ha posat de nou en alerta tothom: un brot de coronavirus a l'Hospital Sant Joan de Reus afecta 26 persones. Tot i aquesta mala notícia, les dades d'aquest dimecres sobre l'emergència sanitària a les regions de Tarragona i l'Ebre no son excessivament negatives, i és que es manté la ratxa de zero defuncions que s'allarga ja uns dies. Sí que hi ha hagut un augment de contagis, concretament 101 casos nous, el que deixen l'acumulat en 5.638 positius de Covid-19. Des del març, 464 persones han perdut la vida per coronavirus.

A la regió sanitària de Tarragona és on s'han reportat la majoria de nous positius, en concret han estat 94 més. Les defuncions es mantenen en 400 persones que han perdut la vida des del març i la mala notícia la trobem al risc de rebrot, que des de fa uns dies va augmentant progressivament i ja està al 185,90. L'Rt també puja i ja supera l'1, situant-se al 1,01. 

Segons Salut, en aquests moments hi hauria 68 persones ingressades als hospitals tarragonins, 14 més que aquest dimarts, i 8 a la Unitat de Cures Intensives —1 més que ahir—.

Reus supera el miler de casos de coronavirus

La situació a Reus, tot i l'anunciat brot a l'hospital, sembla que es va estabilitzant. Tanmateix hi ha hagut un increment de positius de Covid-19 que han fet superar la barrera del miler, i amb 15 nous contagis Reus ja suma 1.013 positius des del març. Les defuncions també es mantenen i són 52 les persones que han perdut la vida per coronavirus. Finalment, segons Salut, a l'hospital reusenc hi ha 27 ingressats i 2 a l'UCI.

Pel que fa a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, els nous casos sumats aquest dimecres han estat 7 i la xifra total és de 1.108 positius des de l'inici de l'emergència sanitària. Les defuncions es mantenen en 64 persones mortes i el risc de rebrot baixa des d'ahir i està al 102,26, tot i que l'Rt es troba al 1,03. Als hospitals ebrencs hi hauria 10 persones ingressades, una a l'UCI.