Doctora fent proves PCR a Reus.

Una defunció i 93 nous positius de Covid-19 a les regions sanitàries de Tarragona i l'Ebre

La setmana comença amb dades poc esperançadores a la demarcació

Inici de setmana poc esperançador a la demarcació de Tarragona. Aquest dilluns, 21 de setembre, s'han reportat més defuncions, contagis i ha augmentat el risc de rebrot. Concretament, segons les dades del Departament de Salut s'han detectat 93 nous positius de Covid-19 a les regions sanitàries de Tarragona i les Terres de l'Ebre, el que deixen la xifra total des del març en 7.381 contagis. També s'ha hagut de lamentar una nova defunció i el nombre total de persones que han mort per la pandèmia ja és de 483.

A la regió sanitària de Tarragona, els nous casos detectats han estat 77 i ja se n'han produït 6.094 des del març. La defunció s'ha registrat en aquesta àrea i fins ara 418 persones han perdut la vida pel coronavirus. La mala notícia també arriba de la mà del risc de rebrot, que es troba amb tendència a l'alça i se situa ja al 162,44, amb una Rt també poc positiva, de l'1,05. Finalment, segons Salut, als hospitals tarragonins hi ha 67 persones ingressades i 10 d'elles a la Unitat de Cures Intensives.

A la ciutat de Reus, Salut va decidir allargar les mesures restrictives especials durant una setmana més, i avui hi ha hagut 20 nous positius de Covid-19 que deixen l'acumulat en 1.417 contagis. Les defuncions es mantenen en 64 persones que han perdut la vida, i el risc de rebrot torna a pujar i es troba alt, amb un 231,85 i una Rt que també puja perillosament fins a l'1,17. El Departament de Salut informa que a l'Hospital Sant Joan de Reus hi hauria 22 persones ingressades i 2 a l'UCI.

A Tarragona ciutat, immersa en la Festa Major de Santa Tecla i els diversos actes programats, el risc de rebrot ja és alt després de seguir pujant i està al 130,73 i amb una velocitat de propagació del virus de l'1,23. A la capital de la demarcació fins ara hi ha hagut 644 contagis i 48 defuncions, i actualment hi ha 6 persones ingressades i 2 a l'UCI segons Salut.

Finalment, a les Terres de l'Ebre la situació torna a augmentar de perill amb un risc de rebrot a l'alça, tot i que es manté a la zona mitjana. Està ara al 77,04 i l'Rt és de l'1,23. Aquest dilluns s'han reportat 16 nous positius, que sumen ja 1.287 contagis, i cap nova defunció, deixant la xifra en 65 morts. Segons Salut, als hospitals ebrencs hi ha 3 persones ingressades i 1 a l'UCI.