Un sanitari amb un tub amb mostres per a una PCR

Coronavirus: una defunció i 64 nous positius a les comarques de Tarragona i l'Ebre

La demarcació acumula ara 4.488 contagis i 459 morts testades

Dissabte, 22 d'agost. El Departament de Salut ha reportat 64 nous positius entre les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, una xifra pràcticament igual a la d'ahir divendres, quan es van detectar 67 nous casos. Avui, Salut ha informat d'una nova mort, concretament, a les comarques ebrenques. Ara, les xifres acumulades a la demarcació des de l'inici de la pandèmia deixen ja 4.488 positius en coronavirus i 459 defuncions.

Per regions sanitàries, a la de Tarragona és on s'han produït de nou la majoria de casos positius, en total 58 noves persones amb Covid-19 (una més que ahir), cosa que deixa el total, des del març, amb 3.546 contagis. Les defuncions a causa del virus es mantenen en 397 persones. Pel que fa a l'Rt, el valor que marca la propagació del virus i que s'intenta que estigui per sota de l'1, també ha baixat des d'ahir i es troba ara a l'1,82. El risc de rebrot però, augmenta, i se situa ara en 194,58.

Segons dades facilitades pel Departament de Salut, en aquests moments hi hauria als hospitals del Camp de Tarragona un total de 28 persones ingressades (4 menys que ahir), i 6 a l'UCI (una més que ahir divendres), malgrat que fonts hospitalàries indicarien que les xifres són més elevades. La mitjana d'edat dels contagiats a la regió tarragonina és de 37,70 anys.

Un mort i 6 positiu a l'Ebre

A les Terres de l'Ebre, amb l'excepció de Tortosa que es troba en unes circumstàncies similars a les de la ciutat de Reus, la situació també ha millorat respecte a ahir divendres. Avui, precisament, s'han reportat 6 positius més (4 menys que ahir), deixant el total acumulat en 942 persones, amb una nova defunció. Fins al moment, 62 persones han perdut la vida al territori ebrenc arran de la Covid-19. D'altra banda, l'Rt també disminueix i es troba ara al 2,04, i el risc de rebrot descendeix fins al 198,81, uns 22 punts menys que ahir. 

Segons Salut, als hospitals ebrencs hi hauria ara 4 persones ingressades (6 menys que ahir) i les persones ingressades a l'UCI es mantenen, amb 4 pacients. La mitjana d'edat dels infectats per coronavirus és de 45,80 anys.