Doctores fent proves de coronavirus.

Risc de rebrot en descens, 61 nous contagis i tres noves defuncions a la demarcació de Tarragona

La velocitat de propagació també baixa

Bones notícies per començar la setmana a la demarcació de Tarragona pel que fa a la Covid. Malgrat que en caps de setmana el ritme de proves baixa i és habitual que els dilluns les dades no corresponguin amb la realitat, la tendència iniciada ja fa unes setmanes es confirma i sembla que el risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus van a la baixa al territori. Tanmateix, també s'han hagut de lamentar noves defuncions, tres en concret, així com 61 contagis més que deixen la xifra acumulada en 24.886 positius de coronavirus i 711 morts.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A la regió sanitària de Tarragona els nous contagis han estat 48, i ja hi ha hagut 19.782 positius des del març. En aquesta àrea ha estat on s'han sumat dues noves morts i ja se n'acumulen 601. El risc de rebrot, tot i mantenir-se molt alt, està ja al 253 i amb una Rt molt bona, del 0.69. Finalment, segons Salut el nombre d'ingressats ara mateix als hospitals tarragonins és de 161 persones.

A Tarragona ciutat ja s'acumulen 4.404 contagis de coronavirus i 127 defuncions, unes xifres que s'han disparat durant aquesta segona onada. El risc de rebrot és del 313 i l'Rt del 0,73, amb 35 ingressats als hospitals tarragonins segons Salut. A la capital del Baix Camp, Reus, els casos acumulats ja son 5.452 i les defuncions 98. El risc de rebrot és molt alt però està en descens, al 328, i la velocitat de propagació també és molt bona, del 0,67. Segons Salut hi hauria 41 persones ingressades a l'hospital reusenc.

Finalment, a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre s'han notificat 13 nous contagis de Covid i 1 defunció, que engreixen les tràgiques dades en 5.104 positius i 110 morts. El risc de rebrot també baixa un punt respecte ahir i se situa al 210, mentre que l'Rt ha pujat lleugerament i està al 0,71. Segons Salut, als hospitals ebrencs  hi hauria 51 persones ingressades per Covid.