Persones amb mascareta a Calafell.

La demarcació de Tarragona supera els 25.000 contagis de coronavirus i suma 8 noves defuncions

El risc de rebrot seguex baixant a la regió sanitària de Tarragona però a l'Ebre torna a augmentar

Durant les últimes hores la demarcació de Tarragona ha superat una xifra de contagis que fa vertigen: 25.001 positius acumulats de coronavirus des del març, el moment en què es va començar a recopilar els casos i les dades sobre la pandèmia a Catalunya. Els més de 25.000 contagis s'han assolit després que el Departament de Salut hagi notificat avui 115 nous positius a la demarcació, així com 8 noves defuncions que augmenten la tràgica xifra de morts en 719 persones.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Ha estat a la regió sanitària de Tarragona on s'han diagnosticat la major part dels casos i totes les noves defuncions: 80 contagis més i 8 morts. Les dades acumulades situen ja en 19.862 els positius i 609 les defuncions en aquesta regió sanitària, però la bona notícia és que el risc de rebrot segueix en descens i està ja al 221 i l'Rt també baixa al 0,66, una molt bona dada. Els pacients ingressats per Covid, segons Salut, als hospitals de la demarcació serien 152, mentre que la dada proporcionada sobre persones amb Covid a les UCI continua sent en l'àmbit català i ara mateix hi ha 509 persones a les unitats de cures intensives de Catalunya.

A la ciutat de Reus el risc de rebrot segueix baixant i està als 317 punts, tot i que avui la velocitat de propagació augmenta i està al 0,69. Els casos acumulats de coronavirus ja son 5.481 i les defuncions 102, quatre més que aquest dilluns. A Tarragona ciutat també s'han registrat més morts aquest dimarts, concretament quatre també, i ja han estat 131 les persones que han perdut la vida durant la pandèmia i 4.422 els casos acumulats. El risc de rebrot se situa al 258 i l'Rt baixa al 0,68. A l'hospital reusenc, segons Salut, hi hauria 38 ingressats, i als de Tarragona 30 persones més.

Finalment a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre una mala notícia, i és que es trenca la tendència a la baixa dels darrers dies i avui augmenta el risc de rebrot un punt —al 211— i també puja l'Rt al 0,77. Els nous casos positius notificats han estat 35 i ja deixen la xifra acumulada en 5.139 contagis, mentre que no s'ha registrat cap nova mort i fins ara 110 persones han perdut la vida. Als hospitals ebrencs la pressió segueix baixant segons el Departament de Salut, i ara hi hauria 47 persones ingressades per Covid.