Dues persones caminant pel carrer amb mascareta.

Pugen considerablement el risc de rebrot i la velocitat de propagació de la Covid a Tarragona

La Setmana Santa i l'aixecament de restriccions han provocat un increment dels valors

L'aixecament de l'obligatorietat de dur mascareta als espais interiors i al carrer, sumat a la mobilitat generada durant els dies festius de la Setmana Santa comencen a passar factura pel que fa a la propagació del coronavirus.

El Departament de Salut proporciona les dades dos cops per setmana, els dimarts i els divendres, i en el darrer balanç fet públic avui s'ha notat un increment dels indicadors que assenyalen l'augment de la propagació de la Covid-19 al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Es tracta del risc de rebrot i la velocitat de propagació, dos valors que pugen considerablement a la demarcació tarragonina. Respecte al divendres passat, el risc de rebrot ha augmentat 76 punts més i se situa als 294 punts. A la regió sanitària de l'Ebre també augmenta amb 77 punts més fins a situar-se als 241 punts.

L'Rt, l'indicador del risc de rebrot, també puja a totes dues regions sanitàries superant l'1: a Tarragona a l'1,17 i a l'Ebre a l'1,12.

Pel que fa als casos positius acumulats, al Camp de Tarragona n'hi ha 515 de nous, augmentant la xifra total des del març del 2020 als 182.396 contagis. A les Terres de l'Ebre hi ha hagut 151 positius més en quatre dies, i en total ja se n'acumulen 49.067.

Sense noves defuncions: la bona notícia

La bona notícia arriba si ens fixem en les defuncions, ja que no n'hi ha hagut cap de nova en aquests quatre dies. Així doncs, al Camp de Tarragona han perdut la vida 1.373 persones des de l'inici de la pandèmia i a l'Ebre ho han fet 245.

Els hospitals tarragonins també es mantenen sense una excessiva pressió per la Covid-19. Actualment hi ha 73 pacients ingressats, dos menys respecte divendres passat, i a les Terres de l'Ebre hi ha 6 persones menys ingressades, en total 9. Les UCI només compten amb dos pacients covid a Tarragona i cap a l'Ebre.

Més de 5.000 casos nous a Catalunya

En l'àmbit català, Salut ha declarat 5.677 nous positius de Covid-19 i 8 persones ingressades més (954 en total). A les UCI hi ha una persona crítica menys i en total són 32 els pacients a la unitat de cures intensives.

En els últims quatre dies s'han notificat 15 morts per coronavirus i se n'acumulen 27.107.

La velocitat de propagació també puja i passa del 0,88 a l'1,21, de la mateixa manera que el risc de rebrot augmenta amb 91 punts més, situant-se als 274.